Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O κιλλίβαντας για τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’

Ελλάδα 19:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O κιλλίβαντας για τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’

ΝΕΑ

O κιλλίβαντας για τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’

ΝΕΑ

Το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισσάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου θα μεταφέρεται στην πομπή ως το Αββαείο του Γουεστμίνστερ πάνω σε κιλλίβαντα, όπως προβλέπει το αντίστοιχα Πρωτόκολλο.

Advertisement
Advertisement

Η μετακίνηση του φερέτρου στο οποίο έχει τοποθετηθεί η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ως το Αββαείο του Γουεστμίνστερ και την αψίδα του Γουέλινγκτον θα πραγματοποιείται με τον ιστορικό κιλλίβαντα που υπάρχει γι’ αυτόν τον σκοπό.

Αυτός είχε χρησιμοποιηθεί τόσο στην κηδεία τού Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’, δηλαδή του πατέρα τής αποβιώσασας Ελισάβετ Β’, όσο την και στην κηδεία του Γουίστον Τσώρτσιλ, το 1965.

Τον κιλλίβαντα, ο οποίος ζυγίζει τρεις τόνους, θα τραβούν 142 ναύτες του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής και μέχρι το σημείο που το φέρετρο θα τοποθετηθεί στη νεκροφόρα, η οποία θα το μεταφέρει μέχρι το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται μέσα στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Advertisement
Advertisement

Βάσει του Πρωτοκόλλου, στις 16:00, τοπική ώρα, θα αρχίσει η νεκρώσιμη ακολουθία. Η ταφή της Ελισάβετ Β’ θα πραγματοποιηθεί στις 21:30, τοπική ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελισάβετ: Η βασίλισσα που ήταν και μηχανικός αυτοκινήτων! (+video)
Η τελευταία μετακίνηση της Βασίλισσας Ελισάβετ (και άλλων διάσημων)
Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα αυτοκίνητα της ζωής της