Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Καναδάς βάζει τέλος στα θερμικά μοτέρ

Ελλάδα 5:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Καναδάς βάζει τέλος στα θερμικά μοτέρ

ΝΕΑ

Ο Καναδάς βάζει τέλος στα θερμικά μοτέρ

ΝΕΑ

Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε ότι από το 2035 θα σταματήσει την πώληση επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Γης, αποτελεί το πιο πρόσφατο μέλος της ολιγομελούς ομάδας που απαγορεύει την πώληση όλων των μοντέλων που διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, είτε επιβατικών, είτε ελαφρών επαγγελματικών, αρχής γενομένης από το 2035.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας, Justin Trudeau η παραπάνω κίνηση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη προσπάθεια επίτευξης μηδενικών εκπομπών έως το 2050, καθώς από το 2035 και έπειτα, θα επιτρέπεται η πώληση μόνο νέων αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Advertisement
Advertisement

Επίσης ο Υπουργός Περιβάλλοντος Jonathan Wilkinson τόνισε: «Δεσμευόμαστε να ευθυγραμμίσουμε τους στόχους πωλήσεων οχημάτων μηδενικών εκπομπών στον Καναδά με τους στόχους της ευρύτερης περιοχής της Β. Αμερικής. Θα συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για να εναρμονίσουμε τους κανονισμούς για την αποδοτικότητα των καυσίμων, ενώ την ίδια στιγμή θα επενδύσουμε πάνω σε θέματα, όπως τις προσφορές για τον καταναλωτή, στους σταθμούς φόρτισης και στις φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων».

Να αναφέρουμε ότι η επαρχία του Κεμπέκ θα ξεκινήσει την απαγόρευση των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035, ενώ το 2040 θα ακολουθήσει η επαρχία της British Columbia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ευρώπη: Πλήρης απαγόρευση των κινητήρων βενζίνης και diesel
Μασαχουσέτη: Απαγόρευση βενζινοκίνητων έως το 2035
VW: Εκνευρισμός για τη μη κατάργηση της χρήσης λιγνίτη

Advertisement

 

 

Advertisement