Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Ίλον Μασκ δίνει μαθήματα στην Ford

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Ίλον Μασκ δίνει μαθήματα στην Ford

ΝΕΑ

Ο Ίλον Μασκ δίνει μαθήματα στην Ford

ΝΕΑ

Η εταιρία του Μασκ είναι μπροστά σε αρκετούς τομείς. Και δεν διστάζει να δίνει τις συμβουλές της σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Farley, επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η Tesla έκανε το τολμηρό βήμα να στείλει ένα ολοκληρωμένο έγγραφο με τίτλο “How To Build A 48v Vehicle”  (“Πώς να κατασκευάσετε ένα αυτοκίνητο των 48V”) σε διάφορους διευθύνοντες συμβούλους αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου.

Η κίνηση αυτή ρίχνει φως στην πρωτοποριακή προσέγγιση της Tesla για τη χρήση ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής 48 volt, μια απόκλιση από το συμβατικό πρότυπο της βιομηχανίας, που φαίνεται εμφανώς στο Tesla Cybertruck.

Ενώ το Model S της Tesla αποτέλεσε τον καταλύτη της στροφής προς τα ηλεκτρικά οχήματα, αυτή η κίνηση προς ένα πλήρες ηλεκτρικό σύστημα 48V θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια άλλη σημαντική αλλαγή στη βιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος 48V περιλαμβάνουν μειωμένο κόστος υλικών, ιδίως σε χαλκό, με αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους – ένας βασικός παράγοντας που καθιστά το Cybertruck ελαφρύτερο από τους ανταγωνιστές, όπως το Rivian R1T.

O Jim Farley επιβεβαίωσε την παραλαβή του εγγράφου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Ίλον Μασκ. Ο Μασκ, σε απάντηση, απάντησε απλώς με ένα “Παρακαλώ” στην πλατφόρμα του.

Η μετάβαση σε ένα σύστημα 48V δεν είναι μια νέα ιδέα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ωστόσο, οι υλικοτεχνικές προκλήσεις με τους προμηθευτές που παράγουν εξαρτήματα για συστήματα 12V εμπόδισαν την πρόοδο σε αυτόν τον τομέα.

Advertisement

Η Tesla, λόγω της κάθετης διαδικασίας παραγωγής και της ιδιοκτησίας μεγάλου μέρους της παραγωγής της, ανέλαβε την πρωτοβουλία εκεί που οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες δίσταζαν.

Advertisement

Τα οφέλη ενός συστήματος 48V επεκτείνονται πέρα από τη μείωση του βάρους και την εξοικονόμηση υλικών. Δίνει την δυνατότητα για αυξημένη ροή ρεύματος, επιτρέποντας την τροφοδοσία περισσότερων εξαρτημάτων του οχήματος, όπως το σύστημα steer-by-wire του Cybertruck, ένα πρωτοποριακό χαρακτηριστικό στα οχήματα παραγωγής.

Με τον αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών εξαρτημάτων που ενσωματώνονται στα οχήματα, η ζήτηση για ισχύ θα αυξηθεί.

Ως αποτέλεσμα, άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες ενδέχεται σύντομα να ακολουθήσουν τα βήματα της Tesla και να μεταβούν σε ένα σύστημα 48V, φέρνοντας επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία για άλλη μια φορά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα δούμε ή όχι το αγροτικό Tesla να φορτίζει στο Golden Hall;
Πόσα εκατομμύρια χιλιόμετρα έχει κάνει αυτό το Tesla Model S; (+video)
Πιάστηκε στα πράσα να λέει ψέματα ο Μασκ; (+video)