Ο ιδιοκτήτης της Hyundai πάει για πρόεδρος της FIFA
ΝΕΑ
Η κούρσα για την προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που ανάγκασε τον Sepp Blatter σε παραίτηση. Ο διάδοχός του θα γίνει γνωστός στις 26 Φεβρουαρίου 2016 και η μάχη των υποψηφίων θα κορυφωθεί καθώς θα πλησιάζουμε σε αυτή την ημερομηνία.
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ
WHAT CAR
Ένας από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου που θα θέσει υποψηφιότητα είναι ο Chung Mong-Joon. Ο 63χρονος Νοτιοκορεάτης έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της FIFA, όμως η πραγματική ισχύς του πηγάζει από το γεγονός ότι είναι μεγαλομέτοχος του Ομίλου Hyundai.
Μην ξεχνάμε ότι Hyundai και η Kia είναι μεγάλοι χορηγοί της FIFA τα τελευταία χρόνια και άρα η θέση του Chung Mong-Joon μέσα στους κόλπους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχει ισχυροποιηθεί. Υπολογίζεται ότι οι δύο κορεάτικες μάρκες καταβάλουν κάθε χρόνο κοντά στα 30 εκατ. ευρώ η καθεμία, προκειμένου να διαφημίζονται σε διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
Η πορεία του Chung Mong-Joon προς την προεδρία της FIFA κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι καθώς την ίδια καρέκλα διεκδικούν ο Πρόεδρος της UEFA, Michel Platini, ο πρώην αστέρας του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου Zico, αλλά ο Πρίγκιπας Ali bin al-Hussein της Ιορδανίας.
Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις