Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ο επαναστατικός ηλεκτροκινητήρας της Saietta

Ελλάδα 20:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο επαναστατικός ηλεκτροκινητήρας της Saietta

Mobility

Ο επαναστατικός ηλεκτροκινητήρας της Saietta

Mobility

Η βρετανική start-up εταιρεία κατασκευής ηλεκτροκινητήρων Saietta παρουσιάζει το νέο της δημιούργημα.

Advertisement
Advertisement

Πέραν της επιτυχημένης της πορείας στον χώρο των ηλεκτρικών μοτοσικλετών, όντας υπεύθυνη για την κατασκευή των μοτέρ και των συστημάτων μετάδοσης, η άγνωστη στους περισσότερους εταιρεία Saietta ετοιμάζει την είσοδό της και στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Τελευταίο δημιούργημά της αποτελεί ο εξαιρετικά μικρών διαστάσεων και χαμηλού βάρους ηλεκτρικός κινητήρας AFT 140, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί ξεχωριστά μέσα σε κάθε τροχό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ευέλικτη σχεδίαση μίας επίπεδης πλατφόρμας σε ότι αφορά το πλάτος, μήκος και ύψος της, καθώς ο διαθέσιμος χώρος για την τοποθέτηση των υπολοίπων εξαρτημάτων, όπως η μπαταρία, μεγαλώνει.

Advertisement
Advertisement

Απώτερος στόχος της Saietta είναι η εφαρμογή του ηλεκτρικού μοτέρ AFT 140 στα μελλοντικά οχήματα αστικής μετακίνησης, όπως τα λεωφορεία ή σε οχήματα που έχουν ανάγκη το όσο το δυνατόν τους μεγαλύτερους χώρους μεταφοράς αντικειμένων, με τις κατάλληλες υπερκατασκευές.

Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τεχνικές προδιαγραφές του νέου της μοτέρ, ενώ τονίζει ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει μία δική της πλατφόρμα, αναζητώντας με αυτόν τον τρόπο πιθανές συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο διευθύνων σύμβουλος του Saietta Group, Wicher Kist ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον σημαντικότερο Ινδό προμηθευτή εξαρτημάτων, Padmini VNA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με ηλεκτρικό μοτέρ το νέο MINI John Cooper Works (video)
To ηλεκτρικό Nissan Ariya στο σιρκουί του Μονακό (video)
Με προδιαγραφές πίστας το ηλεκτρικό Baltasar Revolt

Advertisement