Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με προδιαγραφές πίστας το ηλεκτρικό Baltasar Revolt

Ελλάδα 6:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με προδιαγραφές πίστας το ηλεκτρικό Baltasar Revolt

Mobility

Με προδιαγραφές πίστας το ηλεκτρικό Baltasar Revolt

Mobility

Με το διθέσιο μοντέλο Revolt, η εταιρεία Baltasar προσφέρει επιδόσεις ενός αντίστοιχου hypercar, σε χαμηλότερο κόστος.

Advertisement
Advertisement

Στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία η Ισπανία έχει συνδεθεί αυτομάτως με τη SEAT, αν και στην Χώρα των Ίβηρων ανθίζουν και άλλοι μικρότερου μεγέθους και δυναμικής κατασκευαστές, όπως η νεοσύστατη Baltasar που έχει την έδρα της στη Βαρκελώνη.

Το πρώτο μοντέλο της ονομάζεται Revolt και αποτελεί μία πραγματική αποκάλυψη, τόσο σχεδιαστικά, όσο και μηχανικά. Όπως και η ίδια η εταιρεία τονίζει, αποτελεί ένα γνήσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πίστας, κάτι που τουλάχιστον οι προδιαγραφές του το αποδεικνύουν περίτρανα.

Advertisement
Advertisement

Το διθέσιο μοντέλο έχει εξελιχθεί και κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου in-house, με το σασί να αποτελείται από carbon και το βάρος να μην ξεπερνά τα 770 kg. Χάρη στην τοποθέτηση δύο ηλεκτρικών μοτέρ στον πίσω άξονα, ένας σε κάθε τροχό, η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 507 PS με τη ροπή να αγγίζει τα 1.000 Nm. Λόγω της φιλοσοφίας κατασκευής το Revolt είναι αποκλειστικά πισωκίνητο, ενώ για το 0-100 km/h αρκούν μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Η κεντρικά τοποθετημένη συστοιχία μπαταριών, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την ισπανική Millor, διαθέτει ηλεκτρικό κύκλωμα σε τάση 700V, το οποίο επιτρέπει μέσα σε 5 λεπτά φόρτισης, μία αυτονομία 100 km.

Από τη στιγμή που το Revolt έχει σχεδιαστεί για χρήση πίστας, αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, όπου κυριαρχούν τα μπάκετ καθίσματα από carbon. Επίσης, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του αποσπώμενο τιμόνι, όπως και μία μικρής διαμέτρου ψηφιακή οθόνη όπου απεικονίζονται οι βασικές πληροφορίες.

Advertisement

Τέλος, για όποιον ενδιαφερόμενο να αναφέρουμε ότι η τιμή του ηλεκτρικού Revolt ξεκινά από τις 230.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το BAC Mono είναι το καλύτερο αυτοκίνητο πίστας (video)
Hyundai RM20e: To ηλεκτρικό των 821 ίππων “οργιάζει” στην πίστα (video)
Energica RS: Ηλεκτρικό αγωνιστικό DNA