Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Elon Musk υποστηρίζει τους αντιεμβολιαστές

Ελλάδα 0:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Elon Musk υποστηρίζει τους αντιεμβολιαστές

ΝΕΑ

O Elon Musk υποστηρίζει τους αντιεμβολιαστές

ΝΕΑ

Για άλλη μια φορά ο Elon Musk κάνει αισθητή την παρουσία του παίρνοντας δημόσια θέση υπέρ του αντιεμβολιαστικού κινήματος που έχει αναστατώσει τον Καναδά.

Advertisement
Advertisement

Το κίνημα των αντιεμβολιαστών δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Στον Καναδά αυτές τις ημέρες επικρατεί πραγματικό χάος, με τους αντιεμβολιαστές να έχουν προκαλέσει πολιτική θύελλα στην χώρα και τον πρωθυπουργό Τζαστιν Τριντό να είναι “εξαφανισμένος”.

Όλα ξεκίνησαν από μία πορεία που οργάνωσαν φορτηγατζήδες, διαμαρτυρόμενοι για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αν ήθελαν να διασχίσουν τα σύνορα με τις ΗΠΑ. Το “Κονβόι της Ελευθερίας” όπως ονομάστηκε εξελίχθηκε σε αντικυβερνητική διαδήλωση, η οποία είναι προς το παρόν ειρηνική αλλά και μαζική.

Οι διαδηλώσεις έφθασαν μέχρι την πρωτεύουσα της χώρας την Οτάβα, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι συμμετέχοντες έφθασαν και τις 50.000 ανθρώπους. Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετέχουν όχι μόνο οδηγοί, αλλά και απλός κόσμος που δεν πιστεύει στο εμβόλιο και αντιτίθεται στην υποχρεωτικότητα.

Advertisement
Advertisement

Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα και έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην κυβέρνηση, με ηχηρή την απουσία του πρωθυπουργού Τριντό που δεν έχει εμφανιστεί εδώ και ημέρες.

Αντίθετα, αυτός που έσπευσε να εμφανιστεί ήταν ο Elon Musk, ο οποίος για άλλη μια φορά παίρνει μία αμφιλεγόμενη θέση σε ένα ιδιαίτερα φλέγον ζήτημα.

Advertisement

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Musk υποστηρίζει τους αντιεμβολιαστές, γράφοντας “Οι φορτηγατζήδες κυριαρχούν”.

Με αυτόν τον τρόπο ο Musk επικροτεί μία συμπεριφορά, που πέρα από τις υγειονομικές επιπτώσεις έχει, τουλάχιστον για τις ΗΠΑ, και έντονο πολιτικό χρώμα. Μένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν και άλλες προτροπές προς τους αντιεμβολιαστές από τον ισχυρό άνδρα της Tesla, καθώς το ρεύμα που δημιούργησαν οι φορτηγατζήδες στον Καναδά, μάλλον θα περάσει πολύ σύντομα και τα σύνορα των ΗΠΑ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Elon Musk: Aμοιβή 30 δισ. δολαρίων αλλά χωρίς μισθό!
Ο Elon Musk θα αποκαλύψει το μέλλον της Tesla
Πρόβλεψη-σοκ από τον Elon Musk!