Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Δράκουλας της Skoda ξαναζεί

Ελλάδα 20:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Δράκουλας της Skoda ξαναζεί

ΝΕΑ

Ο Δράκουλας της Skoda ξαναζεί

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο Ferat Vampire RSR που πρωταγωνίστησε σε ταινία του 1981 ως το αυτοκίνητο-δράκουλας και βασιζόταν στο Skoda 110 Super Sport αποτυπώνεται στο σήμερα μέσα από μια ψηφιακή δημιουργία των σχεδιαστών της Skoda.

Advertisement
Advertisement

Μόνο όσοι είχε τύχει να παρακολουθήσουν την cult ταινία Ferat Vampire του 1981 θα γνωρίζουν την ύπαρξη του αυτοκινήτου-Δράκουλα πάνω στο οποίο είχε στηριχθεί και μεγάλο μέρος του σεναρίου.

Πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό και δυναμικό για την εποχή του αυτοκίνητο με έντονες αεροδυναμικές πινελιές όπως η τεράστια πίσω αεροτομή. Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας το Ferat Vampire RSR είχε καταγράψει μια πολυνίκη αγωνιστική καριέρα που βασιζόταν στο γεγονός πως αντί για βενζίνη χρησιμοποιούσε για καύσιμο ανθρώπινο αίμα. Όσο και αν η υπόθεση θυμίζει λίγο Bollywood η ουσία είναι πως το φουτουριστικό αυτοκίνητο-Δράκουλας αποτελεί από τότε κομμάτι της ιστορίας της Skoda.

skoda ferat vampire

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος γι’αυτό είναι πως σαν βάση για τη δημιουργία του είχε χρησιμοποιηθεί ένα Skoda 110 Super Sport, η έκδοση υψηλών επιδόσεων του 110 L με βάρος μόλις 900 kg, κινητήρα 1.1 λίτρων με σχεδόν 100 PS και τελική ταχύτητα που άγγιζε τα 210 km/h. Ο κινηματογραφικός πρωταγωνιστής είχε το πάτωμα του 110 SS στο οποίο είχε προσαρμοστεί ένα εντελώς διαφορετικό σφηνοειδές κουπέ αμάξωμα σε μαύρη απόχρωση, χρυσαφί ζάντες της BBS και ορισμένα στοιχεία όπως τα πίσω φώτα από το Skoda 120, που εκείνο το διάστημα βρισκόταν στο τελικό στάδιο εξέλιξης.

skoda ferat vampire

Στο πλαίσιο της δράσης Skoda’s Icons Get a Makeover το σχεδιαστικό τμήμα της τσέχικης εταιρίας αναβιώνει ψηφιακά ορισμένα ιστορικά μοντέλα και αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Vampire Mobile να γνωρίσει την σύγχρονη εκδοχή του. Το σχέδιο είναι δημιουργία του γάλλου Baptiste de Brugiere και η αφορμή δόθηκε με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 ετών από την γέννηση του κινηματογραφικού Ferat Vampire RSR αλλά και την συμμετοχή της Skoda ως χορηγού του διεθνούς συνεδρίου κόμικς στην Πράγα τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Advertisement

skoda ferat vampire

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ψυχρός Πόλεμος σταμάτησε το Skoda 1100 OHC από το 24h Le Mans (+Video)
Η Skoda RE-X1 Kreisel ανέλαβε δράση (video)
Η νέα Skoda Fabia έχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά

Advertisement