Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Skoda Fabia έχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Skoda Fabia έχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά

ΝΕΑ

Η νέα Skoda Fabia έχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά

ΝΕΑ

H Fabia διακρίνεται για την κορυφαία αυτονομία της και διατίθεται, επίσης, σε έκδοση με… off-road ταπεραμένο.

Advertisement
Advertisement

Προτού καταλαγιάσει η σκόνη από την επίσημη παρουσίαση της ολοκαίνουριας Skoda Fabia, η τσεχική εταιρεία επαναφέρει το supermini της στο προσκήνιο, γνωστοποιώντας μερικές επιπλέον ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Αυτές «κρύβουν» και ένα μεγάλο προσόν της Skoda Fabia, το οποίο δεν είναι άλλο από την εντυπωσιακή αυτονομία της που μπορεί να ξεπεράσει τα 900 χλμ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο νούμερο μπορεί να επιτευχθεί από τους τέσσερις εκ των συνολικά πέντε διαθέσιμων κινητήρων βενζίνης. Καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει ο συντελεστής οπισθέλκουσας (cd) 0,28, ένα νούμερο που είναι εκ των κορυφαίων στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επιλεχθεί το προαιρετικό ρεζερβουάρ καυσίμου των 50 λτ. (το στάνταρ), που συνδυάζεται με όλες τις εκδόσεις κινητήρων, εξαιρουμένης της βασικής με τον τρικύλινδρο 1.000αρη ατμοσφαιρικό των 65 ίππων.  Σημειώνεται ότι όλοι συμμορφώνονται με το αυστηρότερο πρότυπο εκπομπών Euro 6d.

Ακολουθούν οι κινητήρες της νέας Skoda Fabia αναλυτικά:

– 3κύλινδρος 1.0 MPI EVO των  65 PS / 93 Nm με 5άρι μηχανικό κιβώτιο
– 3κύλινδρος 1.0 MPI EVO των 80 PS / 93 Nm με 5άρι μηχανικό κιβώτιο
– 3κύλινδρος 1.0 TSI EVO των 95 PS / 175 Nm με 5άρι μηχανικό κιβώτιο
– 3κύλινδρος 1.0 TSI EVO των 110 PS / 200 Nm με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο 7DSG
– 4κύλινδρος 1.5 TSI EVO των 150 PS / 250 Nm με αυτόματο 7DSG

Advertisement

Επιπροσθέτως, όπως ανακοίνωσε η Skoda, η νέα Fabia θα διατίθεται σε τρεις επιλογές  πλαισίου, καθένα από τα οποία θα προσαρμόζει ανάλογα τον «χαρακτήρα» του μοντέλου. Εκτός, λοιπόν, από το στάνταρ, υπάρχει ένα σπορ σασί με σκληρότερα ελατήρια που συνδράμουν στο «χαμήλωμα» του αυτοκινήτου κατά 15 χλστ.

Το «παρών» δίνει και το πλαίσιο Rough-Road που εκτός από την επανασχεδιασμένη ανάρτηση και τα διαφορετικού τύπου ελατήρια, ενσωματώνει και κάποια προστατευτικά στο κάτω μέρος του για την απρόσκοπτη περιήγηση σε πιο κακοτράχαλα εδάφη. Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη έκδοση η απόσταση της Fabia από το έδαφος αυξάνεται κατά 15 mm.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Skoda Fabia είναι κατά 11 εκατοστά μακρύτερη από τον προκάτοχό της και το μεταξόνιό της έχει… κερδίσει 94 χλστ. (2.564), γεγονός που συμβάλει στη δημιουργία ενός ιδιαίτερα ευρύχωρου (για τα δεδομένα της κατηγορίας) εσωτερικού.

Εντός της καμπίνας υπάρχει για πρώτη φορά ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit 10,25” (προαιρετικός) με 5 προεπιλεγμένα modes εμφάνισης. Στο κέντρο του ταμπλό εδρεύει μια οθόνη αφής 6,5”, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να επιλέξουν και μια μεγαλύτερη με διαγώνιο 9,2 ίντσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Ψυχρός Πόλεμος σταμάτησε το Skoda 1100 OHC από το 24h Le Mans (+Video)
Kosmocar-Skoda: Δίπλα στον Ν.Παπαγγελή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες
Έτσι θα είναι το ανανεωμένο Skoda Karoq

Advertisement