Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Δήμος Αθηναίων απομάκρυνε πάνω από 3.800 εγκαταλελειμμένα οχήματα

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Δήμος Αθηναίων απομάκρυνε πάνω από 3.800 εγκαταλελειμμένα οχήματα

ΝΕΑ

Ο Δήμος Αθηναίων απομάκρυνε πάνω από 3.800 εγκαταλελειμμένα οχήματα

ΝΕΑ

Η «επιχείρηση» ξεκίνησε εδώ και μήνες από τους ανθρώπους του τομέα της καθαριότητας οι οποίοι μέσα σε διάστημα δυο ετών απομάκρυναν από τους δρόμους 1.607 δίκυκλα και 2.255 αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Πάνω από 3.800 εγκαταλελειμμένα οχήματα απομάκρυνε ο Δήμος Αθηναίων απελευθερώνοντας θέσεις στάθμευσης στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Η «επιχείρηση» ξεκίνησε εδώ και μήνες από τους ανθρώπους του τομέα της καθαριότητας οι οποίοι μέσα σε διάστημα δυο ετών απομάκρυναν από τους δρόμους 1.607 δίκυκλα και 2.255 αυτοκίνητα, απελευθερώνοντας ζωτικής σημασίας δημόσιο χώρο στο κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για οχήματα που ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και εμποδίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Τα ακατάλληλα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία αυτοκίνητα προωθήθηκαν σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων, όπου ανακυκλώνεται το σύνολο των υλικών των οχημάτων σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 98%. Οι έλεγχοι των αρμόδιων φορέων συνεχίζονται με σκοπό να απελευθερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι αλλά και να σταματήσουν να είναι πηγές μόλυνσης.

Advertisement

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αριθμό 1595 ή και μέσω διαδικτύου με την πλατφόρμα novoville, προκειμένου να ενημερώνουν τον Δήμο Αθηναίων για εγκαταλελειμμένα δίκυκλα και αυτοκίνητα στην περιοχή τους.

Advertisement


Πηγή: Πρώτο Θέμα

Διαβάστε επίσης:
Νέος ποινικός κώδικας: Μέχρι και ισόβια στους επικίνδυνους οδηγούς!
Επίσημο: Πίσω από το τιμόνι οι 17χρονοι!
Τα ηλεκτρικά έχουν νόημα μόνο με πράσινη ενέργεια
Με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σκάφη οι μετακινήσεις στη Χάλκη!