Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O άξονας μετάδοσης της Porsche του James Dean πουλήθηκε 382.000 $!

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O άξονας μετάδοσης της Porsche του James Dean πουλήθηκε 382.000 $!

ΝΕΑ

O άξονας μετάδοσης της Porsche του James Dean πουλήθηκε 382.000 $!

ΝΕΑ

Με το απίστευτο ποσό των 382.000 δολαρίων πουλήθηκε ο άξονας μετάδοσης του «Little Bastard», του αυτοκινήτου με το οποίο σκοτώθηκε ο James Dean το 1955.

Advertisement
Advertisement

Το ανταλλακτικό αυτό είναι πάνω σε ένα υποπλαίσιο καθώς ήταν στο αυτοκίνητο του διάσημου ηθοποιού, ο οποίος συμμετείχε με την αγαπημένη του Porsche σε διάφορους αγώνες.

Ο James Dean οδηγούσε τη φημισμένη Porsche του στους λόφους πάνω από το Los Angeles στις 30 Σεπτεμβρίου 1955 και έχασε τη ζωή του σε τροχαίο. Η Porsche 550 Spyder του διάσημου ηθοποιού, πουλήθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία και ο νέος ιδιοκτήτης ξεχώρισε τα ανταλλακτικά από το αμάξωμα. Αφού αποθηκεύτηκαν για δεκαετίες, κάποια από αυτά προσφέρθηκαν για πώληση, όπως το συγκεκριμένο ανταλλακτικό που πωλήθηκε το Μάρτιο του 2020.

Advertisement
Advertisement

Ο σειριακός αριθμός πάνω στο κιβώτιο ταχυτήτων που είναι μαζί με τον πίσω άξονα, επιβεβαιώνουν ότι είχε τοποθετηθεί στην Porsche 550 Spyder με αριθμό πλαισίου 550-0055 και αριθμό κινητήρα 90 059. Με αυτά τα στοιχεία, διασταυρώνεται το γεγονός πως ο άξονας μετάδοσης μαζί με το κιβώτιο ταχυτήτων, ήταν στο αυτοκίνητο που ήταν ταξινομημένο στο όνομα του James Dean, με τη διεύθυνση της κατοικίας του ηθοποιού στο Sherman Oaks της Καλιφόρνια.

Πρόσφατα λοιπόν, ο άξονας της κίνησης από το «Little Bastard» -όπως αποκαλούσε την Porsche του ο Dean- άλλαξε και πάλι χέρια, με το νέο ιδιοκτήτη να δαπανά το ποσό των 382.000 δολαρίων (314.000 ευρώ περίπου) για να αποκτήσει κάτι που προφανώς δεν έχει χρηστική αξία. Έτσι και αλλιώς πάντως, δεν ξέρει κανείς γιατί το συγκεκριμένο ανταλλακτικό αποτελεί προϊόν δοσοληψιών και μάλιστα με τόσο υψηλό τίμημα, καθώς είναι αρκετά μακάβριο ως έκθεμα ακόμα και κάποιας ιδιωτικής συλλογής.

Advertisement

Ο James Dean, την περίοδο που σκοτώθηκε, τελείωνε τα γυρίσματα της ταινίας «Giant» του 1955 και όπως έχει γίνει γνωστό, η εταιρεία παραγωγής Warner Brothers του είχε απαγορεύσει με συμβόλαιο τη συμμετοχή σε αγωνιστικές δραστηριότητες μια και ήταν το μεγάλο αστέρι στο cast της ταινίας και ένα από τα πλέον ανερχόμενα είδωλα στον καλλιτεχνικό χώρο παγκοσμίως.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Porsche σου επιτρέπει να δημιουργήσεις το δικό σου αυτοκίνητο
Δημοπρατείται το κιβώτιο ταχυτήτων από τη μοιραία Porsche του James Dean
Porsche 550A Spyder: Το σπάνιο κοστίζει 

 

Advertisement