Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρατείται το κιβώτιο ταχυτήτων από τη μοιραία Porsche του James Dean

Ελλάδα 2:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρατείται το κιβώτιο ταχυτήτων από τη μοιραία Porsche του James Dean

ΝΕΑ

Δημοπρατείται το κιβώτιο ταχυτήτων από τη μοιραία Porsche του James Dean

ΝΕΑ

Σχεδόν 70 χρόνια αφότου σκοτώθηκε σε ένα τρομακτικό τροχαίο ατύχημα με την Porsche 550 σε ηλικία 24 ετών, ο James Dean παραμένει ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς του Χόλυγουντ.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί άνθρωποι δεν θα έχουν δει ούτε μια ταινία του, αλλά το όνομά του και η εικόνα του είναι άμεσα αναγνωρίσιμα.
Και μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες του Dean είναι μαζί με την Porsche 550 που οδηγούσε, κυρίως όταν συμμετείχε σε αγώνες αυτοκινήτου.

Ο Dean σκοτώθηκε ακαριαία, ο μηχανικός του, Rolf Wütherich, εκτινάχθηκε από το κάθισμα του συνοδηγού και τραυματίστηκε σοβαρά, και ότι απέμεινε από το αυτοκίνητο πουλήθηκε και πέρασε από διάφορα χέρια με την πάροδο των ετών, με την τρέχουσα τοποθεσία του να παραμένει άγνωστη.

Αλλά σε κάποιο σημείο αυτής της πορείας, πριν δηλαδή χαθούν τα ίχνη του θρυλικού αυτοκινήτου, κάποιος επιτήδειος αφαίρεσε το κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο αυτές τις μέρες δημοπρατείται στο Bring-a-Trailer.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα θα χρειαστείτε ένα τρέιλερ για να το μεταφέρετε, αλλά ίσως θελήσετε να προσθέσετε μερικά φτερά, ένα σασί, τροχούς και κινητήρα για να φτιάξετε εκ νέου τον μύθο.

Εάν είστε τυχερός στη συγκεκριμένη δημοπρασία, το μόνο που θα έχετε είναι ένα τετρατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο που περιλαμβάνει μοτέρ εκκίνησης, άξονα μετάδοσης, όλα τοποθετημένα σε προσαρμοσμένη βάση.

Advertisement

Ο σειριακός αριθμός που είναι ορατός στο περίβλημα του κιβωτίου ταχυτήτων αντιστοιχεί στα επίσημα έγγραφα της Porsche που επιβεβαιώνουν ότι είχε αρχικά τοποθετηθεί στη 550 Spyder του 1955 με αριθμό πλαισίου 550-0055 και αριθμό κινητήρα 90059.

Και άλλα επίσης πολύτιμα έγγραφα από το California DMV αποδεικνύουν ότι ο αριθμός κινητήρα 90059 είναι ο ίδιος με εκείνον της Porsche 550 του 1955 που ανήκε στον Dean, κάνοντας το όλο πράγμα να φαίνεται νόμιμο, αν και εξακολουθεί να είναι μακάβριο.

Advertisement

Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα πιο περίεργα ευρήματα που μπορείς να βρεις σε δημοπρασία και θα παραδεχτούμε ότι η ιδέα της εμφάνισής της βάσης με το κιβώτιο του αυτοκινήτου του Dean στο σαλόνι σας είναι κάπως ανατριχιαστική.
Αλλά δεν παύει συνάμα να μας γοητεύει.

Είναι γεγονός πάντως πως παρά τα χρόνια που έχουν περάσει η υπόθεση με το ατύχημα του Dean εξακολουθεί να ενδιαφέρει όπως επίσης και να έρχονται διαρκώς στην επιφάνεια στοιχεία για το μοιραίο αυτοκίνητο που κόστισε τη ζωή στον διάσημο ηθοποιό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche 550A Spyder: Το σπάνιο κοστίζει
Στα χέρια μας 5 από τις καλύτερες Porsche της ιστορίας
Αυτή η Porsche 356A είναι σε άριστη κατάσταση και πωλείται