Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O ασφαλέστερος τρόπος κατάσβεσης φωτιάς σε ηλεκτρικό

Ελλάδα 8:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O ασφαλέστερος τρόπος κατάσβεσης φωτιάς σε ηλεκτρικό

ΝΕΑ

O ασφαλέστερος τρόπος κατάσβεσης φωτιάς σε ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Κορυφαία εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού πυρόσβεσης παρουσιάζει έναν ιδιαίτερα ενδιαφέρον μηχανισμό που επιτρέπει την κατάσβεση της φωτιάς από αρκετά μεγάλη απόσταση.

Advertisement
Advertisement

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου αποτελούν εκ των σημαντικότερων εξαρτημάτων ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, καθώς είναι αυτές που αποθηκεύουν την ενέργεια, με την οποία τροφοδοτείται ένας ηλεκτροκινητήρας.

Σε περίπτωση, ωστόσο, ατυχήματος μπορεί να προκληθεί ανάφλεξη μπαταρίας, η οποία τροφοδοτεί πιο θερμές φωτιές, εκλύοντας τοξικές αναθυμιάσεις που απαιτούν διαφορετικούς τύπους προσέγγισης για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Προσώρας, πέρα από την κοινώς αποδεκτή απαίτηση για χρήση πολύ μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού, δεν έχει υιοθετεί μια προσυμφωνημένη μέθοδος για την κατάσβεση της φωτιάς.

Advertisement
Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, η κορυφαία αυστριακή εταιρεία κατασκευής πυροσβεστικών οχημάτων και εξοπλισμού πυρόσβεσης Rosenbauer καταθέτει τη δική της πρόταση για την εξουδετέρωση της φωτιάς, χωρίς να χρειάζεται οι άνδρες της πυροσβεστικής να πλησιάσουν το όχημα σε απόσταση μικρότερη των 8 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ;

Advertisement

Πρόκειται για έναν μηχανισμό που τοποθετείται κάτω από το πάτωμα του οχήματος εκτοξεύοντας μεγάλες ποσότητες νερού που διαπερνούν την μπαταρία, ψύχοντάς την. Όπως, μάλιστα, αναφέρει η Rosenbaur, το εν λόγω σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και αν το όχημα έχει τουμπάρει.

Οι άνδρες που επιχειρούν στο σημείο δεν χρειάζεται να κρατούν μάνικες, και επικεντρώνονται στον χειρισμό μιας μονάδας ελέγχου, η οποία βρίσκεται αρκετά μέτρα μακριά. Πέρα από την ασφάλεια των πυροσβεστών, το σύστημα εγγυάται την ταχύτερη κατάσβεση της φωτιάς, περιορίζοντας δραστικά τα τοξικά αέρια.

Advertisement

Το σύστημα έχει δοκιμαστεί σε ποικίλους τύπους μπαταριών (όπως πρισματικές και κυλινδρικές) και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που μπορούμε να εξελίξουμε και να δοκιμάσουμε ένα σύστημα κατάσβεσης μαζί με τη Rosenbauer και να έχουμε τη δυνατότητα να συνδράμουμε σε περαιτέρω βελτιώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Patrick Looß, επικεφαλής της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και πυρόσβεσης, Securitas Fire & Safety.

Το σύστημα μπορεί να ενισχύσει το επιχειρησιακό έργο των πυροσβεστικών σωμάτων ανά τον κόσμο, με την εμπορική του διάθεση να ξεκινά στις αρχές του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτές είναι οι επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου σε όλη την ΕΕ
Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από την Kia
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Κάνουν πίσω οι Ιάπωνες – Στρέφονται αλλού