Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο αυτοκινητόδρομος που τα αλλάζει όλα για την Ελλάδα

Ελλάδα 5:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο αυτοκινητόδρομος που τα αλλάζει όλα για την Ελλάδα

ΝΕΑ

Ο αυτοκινητόδρομος που τα αλλάζει όλα για την Ελλάδα

ΝΕΑ

Το έργο που θα αλλάξει τα πάντα στις μετακινήσεις μας, ολοκληρώνεται πριν τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων…

Advertisement
Advertisement

Ο αυτοκινητόδρομος Ε65, που ξεκινά από την καρδιά της χώρας και φτάνει στην Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο και εξελίσσεται πλέον με γοργούς ρυθμούς. Εχει ήδη γίνει το 90% των εργασιών και σε λίγους μήνες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το νότιο τμήμα του.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, ο προγραμματισμός του υπουργείου είναι στο σύνολό του, το νότιο τμήμα να λειτουργήσει πριν τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων, αφού ολοκληρώθηκε η διαιτησία για το προβληματικό τμήμα των 4χλμ πριν την σήραγγα Όθρυος και ήδη έχουν ξεκινήσει τα έργα στο νέο πλέον τμήμα που παρακάμπτει την σιδηροδρομική σήραγγα.

Τα έργα σε αυτό το τμήμα είχαν σταματήσει από το 2021, καθώς κρίθηκε μη ασφαλής η διέλευση του αυτοκινητόδρομου από το σημείο αυτό, κάνοντας επιτακτική την αλλαγή χάραξης. Η πρόοδος των εργασιών στο νότιο τμήμα μέχρι το τέλος Μαρτίου είναι στο 90%, στις γέφυρες και άλλα τεχνικά στο 93% και στα ασφαλτικά οδοστρωμάτων στο 70%. Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία της σήμανσης του τμήματος.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, από τα συνολικά 32,5 χιλιόμετρα του νότιου τμήματος, έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία το νότιο άκρο από τη Λαμία μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Καρπενησίου, μήκους 14,5 χιλιομέτρων. Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη της Σήραγγας Όθρυος μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων με την πρόοδο να είναι στο 99,5%.

Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση του νοτίου τμήματος, αυτή έχει ήδη εξασφαλιστεί μετά από άμεσες ενέργειες της Κυβέρνησης, από το προηγούμενο ΕΣΠΑ του 2014 -2020.

AKOMA:
Τέλος το μποτιλιάρισμα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Το τεράστιο τούνελ που θα σώσει την Αττική από την κίνηση
Σε λίγους μήνες αλλάζουν όλα σε «Πάτρα-Πύργο»