Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε λίγους μήνες αλλάζουν όλα σε «Πάτρα-Πύργο»

Ελλάδα 3:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε λίγους μήνες αλλάζουν όλα σε «Πάτρα-Πύργο»

ΝΕΑ

Σε λίγους μήνες αλλάζουν όλα σε «Πάτρα-Πύργο»

ΝΕΑ

Το έργο του αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα – Πύργος» μήκους 74,5 χλμ. ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου 2022.

Advertisement
Advertisement

Σε περίπου 20 μήνες από τώρα θα είναι έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το περασμένο Μάρτιο και η προθεσμία ολοκλήρωσής του είναι 40 μήνες.

Για το τμήμα Κάτω Αχαγιά – Πύργος, μήκους 56 χλμ., προβλέπεται προθεσμία ολοκλήρωσης 36 μηνών από την έναρξη της κατασκευής, ενώ για την εξέλιξη του έργου ενημερώθηκε, από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εργοτάξιο που βρίσκεται στην περιοχή Χανάκια του τμήματος Αμαλιάδα – Πύργος.

Advertisement
Advertisement

Στο τμήμα που επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, κατασκευάζονται οι 2 ανισόπεδοι κόμβοι των πόλεων Αμαλιάδας και Πύργου καθώς και 6 γέφυρες. Στον αυτοκινητόδρομο θα εγκατασταθεί σύστημα αναλογικής χρέωσης διοδίων για τους χρήστες.

Σημειώνεται ότι, για την υλοποίηση του έργου το Ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί 80 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα, έναντι των 296 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν το κόστος των 8 εργολαβιών, όπως είχε στο παρελθόν κατατμηθεί το έργο.

Advertisement

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα επιτευχθεί σημαντική μείωση του χρόνου διασύνδεσης των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Δυτικής Ελλάδας, με ταυτόχρονη τη σημαντική μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων.

Advertisement

Ταυτόχρονα γίνονται παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια και στον υφιστάμενο δρόμο. Πρόκειται για έργο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο.

Από τα στοιχεία που διαθέτει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το πρώτο τετράμηνο του έτους, με ολοκληρωμένες τις βασικές παρεμβάσεις και με ταυτόχρονη κυκλοφορία, δεν έχει καταγραφεί θανατηφόρο τροχαίο. Την πενταετία 2016-2020 είχαμε περισσότερους από 10 θανάτους κατ´ έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζουν όλα στα διόδια Πάτρα – Πύργος
Πότε θα παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος;
Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στην ΕΕ!

Advertisement