Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nurburgring: Τι θα μπορούσε να γίνει για να αποφευχθεί το δυστύχημα;

Ελλάδα 19:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nurburgring: Τι θα μπορούσε να γίνει για να αποφευχθεί το δυστύχημα;

ΝΕΑ

Nurburgring: Τι θα μπορούσε να γίνει για να αποφευχθεί το δυστύχημα;

ΝΕΑ

Το πρόσφατο δυστύχημα στο Nurburgring ανοίγει το «φάκελο» για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των ημερών που μπορούν όλοι να επισκεφτούν την πίστα και να ξεδώσουν, χωρίς να υπάρχει κάποια οργανωμένη εκδήλωση.

Advertisement
Advertisement

Τα ατυχήματα στην περίφημη Γερμανική πίστα, είναι καθημερινό φαινόμενο αλλά το ζήτημα είναι να βρεθεί τρόπος για να μην «μετατρέπονται» σε δυστυχήματα.

Ένα περιστατικό που απαιτούσε την παρουσία ενός γερανού στο Nurburgring, οδήγησε σε μια καραμπόλα μέσα στη διάσημη γερμανική πίστα πριν λίγες μέρες. Το περιστατικό έλαβε χώρα μια Δευτέρα σαν όλες τις άλλες, μόνο που αυτή έμελλε να είναι η τελευταία για ένα άτομο που έχασε επί τόπου τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα πέντε.

Advertisement
Advertisement

Στον κατάλογο των «θυμάτων», έχουν προστεθεί και δύο ακόμα με ελαφρά τραύματα. Όλα ξεκίνησαν μετά από διαρροή ψυκτικού υγρού –σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήχθησαν επιτόπου- ενός αυτοκινήτου. Το ψυκτικό υγρό ήταν η αιτία για την προβληματική πρόσφυση των αυτοκινήτων που ακολουθούσαν, ενώ τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα εξ αιτίας του γερανού που έσπευσε στο σημείο για να απομακρύνει το αυτοκίνητο που έχασε το ψυκτικό του κινητήρα του.

Πάνω στο γερανό έπεσε ένα Mazda MX-5 με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά και επιτόπου ο οδηγός του να χάσει τη ζωή του. Στον απόηχο του δυστυχήματος, έχει ανοίξει πάλι το θέμα της ασφάλειας στην ελεύθερη χρήση της πίστας από όλους τους οδηγούς- όταν δηλαδή δεν γίνεται εκεί αγώνας και είναι από τις μέρες που μπορεί να την επισκεφτεί όποιος θέλει. Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ένας Έλληνας, ο Κωνσταντίνος Ζάννας, εκπαιδευτής αγωνιστικής οδήγησης που δραστηριοποιείται στην περιοχή, αναφέροντας πως είναι επιβεβλημένη η χρήση φώτων όπως στους αγώνες.

Advertisement

Δηλαδή, ακόμα και στις μέρες που η πίστα είναι ανοιχτή για να την επισκέπτεται ο οποιοσδήποτε, θα πρέπει να λειτουργούν τα προειδοποιητικά φώτα, όπως ακριβώς συμβαίνει στους αγώνες: Κίτρινα παλλόμενα όταν έχει γίνει κάτι στην πίστα για να είναι προσεκτικοί οι οδηγοί που ακολουθούν και κόκκινα όταν έχει γίνει κάτι τόσο σοβαρό που θα πρέπει να διακοπεί η κυκλοφορία. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί τόσο η πρόσφατη απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου, όσο και τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ως αποτέλεσμα υλικές ζημιές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τραγωδία στο Nurburgring με έναν νεκρό
Το Tesla Model S εκθρόνισε την Porsche Taycan Turbo στο Nurburgring
Η Hyundai Motorsport στην Nürburgring Nordschleife

 

Advertisement