Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ντεμπούτο για το Toyota Crown της νέας εποχής

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντεμπούτο για το Toyota Crown της νέας εποχής

ΝΕΑ

Ντεμπούτο για το Toyota Crown της νέας εποχής

ΝΕΑ

Το Crown ήταν το πρώτο ιαπωνικό αυτοκίνητο που πουλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Toyota και τώρα επιστρέφει αρκετά διαφορετικό.

Advertisement
Advertisement

Νέα αισθητική και όχι μόνο για το ολοκαίνουργιο Toyota Crown που είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την Ιαπωνική εταιρεία στις ΗΠΑ.

Η Toyota αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει το μεγάλο σεντάν αμάξωμα του αυτοκινήτου, δίνοντάς του στοιχεία από crossover αυτοκίνητα, μιας και η εποχή είναι ιδιαιτέρως θετική απέναντι στις προτάσεις του είδους. Για την Αμερικάνικη αγορά, η Toyota θέλει να βάλει στη θέση του Avalon που αποσύρεται στο τέλος του έτους, το νέο Crown με την ανανεωμένη σχεδιαστική διάθεση.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο διαθέτει μπροστινή μάσκα που παραπέμπει στο bZ4X με λεπτούς προβολείς και ένα μεγάλο αεραγωγό που όμως είναι «κλειστός» σε μεγάλο βαθμό. Οι τροχοί στο αυτοκίνητο που βλέπουμε, μάλλον είναι 21 ιντσών, σε μια διάθεση της Toyota να υπερθεματίσει σε ότι έχει να κάνει με την crossover διάθεση, με τη συγκεκριμένη διάμετρο των ζαντών να μην φαίνεται και τόσο ακραία για τη συνολική εικόνα του αυτοκινήτου.

Το νέο Crown έχει μήκος 4.928 χιλιοστά, πλάτος 1.839 και ύψος 1.539 χιλ. με μεταξόνιο 2.850 χιλ. Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο είναι 48 χιλ. πιο μικρό σε μήκος αλλά κατά τα άλλα στα ίδια επίπεδα μεγέθους σε σχέση με το Avalon που θα κληθεί να αντικαταστήσει στην αμερικάνικη αγορά. Στο εσωτερικό η εικόνα είναι ακόμα πιο ελκυστική καθώς το ψηφιακό ταμπλό με την οθόνη των 12,3 ιντσών γίνει το στίγμα της σύγχρονης προσέγγισης από το μοντέλο.

Κάτω από το καπό, υπάρχει ένα υβριδικό σύστημα που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα 2,5 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο CVT κιβώτιο ταχυτήτων και μια μπαταρία υψηλής απόδοσης για την οποία η Toyota δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες. Εναλλακτικά, το μοντέλο μπορεί να εφοδιαστεί με κινητήρα turbo 2,4 λίτρων και ένα ηλεκτροκινητήρα που θα εμφανίζει συνδυαστική ισχύ περίπου 345 ίππων.

Advertisement

Το Crown βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-K, η οποία συναντάται και στο Avalon, καθώς επίσης και στα Camry, Highlander και RAV4 για την αγορά των ΗΠΑ. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα MacPherson μπροστά και διάταξη πολλαπλών συνδέσμων για τους τροχούς του πίσω άξονα. Δεδομένου ότι η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας, το Crown διαθέτει την πλέον ενημερωμένη έκδοση του πακέτου συστημάτων υποβοήθησης. Η κυκλοφορία του στην αγορά των ΗΠΑ, έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του έτους αλλά ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική Δοκιμή: Toyota Aygo X 1.0 vs Suzuki Ignis 1.2
Απίστευτο! Toyota GR Yaris προσπερνά από το χώμα (+video)
Ηλεκτρικό το μέλλον για τα Toyota MR2 και Lexus LFA