Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προβλήματα με το νόμο για το Fast & Furious 9

Ελλάδα 7:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προβλήματα με το νόμο για το Fast & Furious 9

ΝΕΑ

Προβλήματα με το νόμο για το Fast & Furious 9

ΝΕΑ

Η FF9 Pictures δέχθηκε πρόστιμο από βρετανικό δικαστήριο λόγω σοβαρού τραυματισμού κασκαντέρ ο οποίος κυνηγάει την υπόθεση.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις πιο επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο είναι αυτή του κασκαντέρ, διότι δεν αποκλείεται να τραυματιστεί σοβαρά ή και αμετάκλητα ο άνθρωπος που επιχειρεί τέτοια γυρίσματα. Ο Τζον Γουάτς έμελλε να είναι ο άτυχος της συγκεκριμένης περίστασης.

Ο τραυματισμός τον οποίο υπέστη του απέφερε εγκεφαλική βλάβη και κάταγμα κρανίου. Ο δικαστής ανέφερε ότι «είναι τυχερός που ζει», ενώ ο Γουάτς μήνυσε το στούντιο, ζητώντας 1,2 εκατομμύρια δολάρια ως προσωπική αποζημίωση.

Ταυτόχρονα, η FF9 Pictures πλήρωσε πρόστιμο 1 εκατομμύριο δολάρια, καθώς θεωρήθηκε από το βρετανικό δικαστήριο υπεύθυνη για το συμβάν.

Advertisement
Advertisement

Το δυστυχές γεγονός έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Fast & Furious 9: The Fast Saga. Ο Τζον Γουάτς έπεσε από ένα μπαλκόνι με ύψος 7,6 μέτρων τον Ιούλιο του 2019 σε ένα κασκαντερικό κόλπο που πήγε εντελώς λάθος λόγω αλλαγών στη χορογραφία την τελευταία στιγμή.

Ο Γουάτς ήταν προσδεμένος με ιμάντα ασφαλείας, αλλά δυστυχώς, ο ιμάντας κόπηκε, ο κασκαντέρ έπεσε απότομα και βρήκε στο τσιμέντο, αντί για μαλακό δάπεδο.

Advertisement

Το δικαστήριο Μάτζιστρεϊτς του Λούτον ερεύνησε το ζήτημα και έμαθε ότι ο ιμάντας δεν είχε ελεγχθεί όπως έπρεπε πριν τα γυρίσματα. Επιπροσθέτως, τα μαλακά δάπεδα δεν είχαν μετακινηθεί εκεί που έπρεπε.

Advertisement

Ο Γουάτς δεν πρόκειται να γυρίσει ποτέ προφανώς στη δουλειά του ως κασκαντέρ, με τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι να του έχουν αλλάξει τη ζωή διά παντός.

Το Fast & Furious 9 έβγαλε πάνω από 726 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως σύμφωνα με το Box Office Mojo. Υποθέτουμε ότι η αποζημίωση του κασκαντέρ και το πρόστιμο θα είναι μονάχα ένα… χάδι για το κολοσσιαίο στούντιο της Universal Pictures.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τον Απρίλιο του 2023 το Fast & Furious 10
Στο σφυρί το Nissan GT-R του Paul Walker στο Fast & Furious
Ούτε κασκαντέρ δεν κάνει τέτοιο άλμα

Advertisement