Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Noble M600 Speedster με 650 άλογα

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Noble M600 Speedster με 650 άλογα

ΝΕΑ

Noble M600 Speedster με 650 άλογα

ΝΕΑ

Στην έκθεση Autosport η Noble παρουσίασε πριν από μερικές μέρες την Speedster έκδοση του M600 η οποία μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως τα 300 km/h!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Αν δεν γνωρίζετε την Noble, πρόκειται για μία βρετανική εταιρία που ίδρυσε το 1999 ο Chris Noble (σήμερα έχει περάσει σε άλλα χέρια) και κατασκευάζει σε πολύ μικρό αριθμό (συνήθως τριψήφιο) διάφορα σπορ κεντρομήχανα μοντέλα. Η Noble έχει περάσει από αρκετές περιπέτειες (όπως οι περισσότερες ανεξάρτητες εταιρίες του είδους, πολλές έχουν βάλει λουκέτο όπως η Spyker), ενώ το M600 ξεκίνησε να πωλείται πριν από περίπου μία πενταετία (εξού και η κάπως παρωχημένη σχεδίαση του αμαξώματος).

Advertisement
Advertisement

Πάντως, η έκδοση Speedster που παρουσιάστηκε πρόσφατα (με στιλ targa, μιας και η σταθερή οροφή έχει αντικασταθεί από προσθαφαιρούμενο τμήμα) κάθε άλλο παρά ξεπερασμένη φαίνεται με τις επιδόσεις που έχει με την τελική να φτάνει τα 320 km/h! Πηγή ισχύος είναι ένας V8 κινητήρας των 4,4 lt που προέρχεται από την Volvo και με διπλό turbo αποδίδει περίπου 650 PS. Η μετάδοση στους πίσω τροχούς περνά μέσω μηχανικού ή αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων, και σύμφωνα με την Noble οι επιδόσεις είναι ανταγωνιστικές μίας Ferrari 458.