Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αυτό είναι το εντυπωσιακό νέο Noble M500

Ελλάδα 0:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το εντυπωσιακό νέο Noble M500

Mobility

Αυτό είναι το εντυπωσιακό νέο Noble M500

Mobility

Μέσα στο 2022 θα αρχίσουν οι παραδόσεις του νέου Noble M500 το οποίο εφοδιάζεται με V6 κινητήρα και τοποθετείται στην αγορά ως «junior» supercar.

Advertisement
Advertisement

Το Βρετανικό «μικρό» supercar της Noble είναι έτοιμο και μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες μένουν να διευθετηθούν προκειμένου να αρχίσουν οι παραδόσεις.

Η Noble δημοσίευσε νέες εικόνες και πληροφορίες για το M500 της που αποκάλυψε για πρώτη φορά στο Goodwood Festival of Speed ​​το 2018. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από εξελιγμένο fiberglass, έτσι ώστε να «συγκρατηθεί» το κόστος σε σχέση με αυτό του Μ600 που είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα. Ο κινητήρας είναι ο Ecoboost V6 της Ford που έχει χρησιμοποιηθεί και στο Ford GT και η απόδοσή του φτάνει τους 550 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Το μηχανικό σύνολο είναι τοποθετημένο στο κέντρο και η μετάδοση της ισχύος του, γίνεται στους τροχούς του πίσω άξονα. Τα καλά νέα για τους παραδοσιακούς petrolheads και τους οπαδούς των χειροκίνητων κιβωτίων, «αποκαλύπτονται» από την εικόνα της καμπίνας που δείχνει ένα εξαιρετικής αισθητικής περιβάλλον ντυμένο σε μεγάλο ποσοστό με Alcantara, ενώ ανάμεσα στα καθίσματα δεσπόζει ο επιλογέας του χειροκίνητου κιβωτίου των 6 σχέσεων (με ευδιάκριτο το «χτένι»).

Υπάρχει επίσης ένα «συμβατικό» χειρόφρενο (όχι ηλεκτρικό), καθώς και μια μεγάλη κεντρική οθόνη για το σύστημα infotainment και μια ψηφιακή οθόνη στο ρόλο του πίνακα των οργάνων. Η εικόνα συνολικά του μοντέλου είναι εξαιρετική, μια και μπορεί να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Maserati MC20, το Audi R8 και η Porsche 911 Turbo– τουλάχιστον σε αισθητική γιατί ακόμα δεν ξέρουμε τι ψάρια θα πιάνει στο δρόμο.

Advertisement

Ένα ακόμα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο για το νέο Noble, έχει να κάνει με την τιμή του. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει το νέο της μοντέλο, σε ένα επίπεδο τιμής κοντά στις 180.000 ευρώ, που για τα δεδομένα της κατηγορίας (και του ανταγωνισμού όπως τον περιγράψαμε πιο πάνω) είναι μάλλον νορμάλ. Οι παραδόσεις του μοντέλου στους αγοραστές του, αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Noble M600 Speedster με 650 άλογα
Αμερικάνικα muscle cars που πολλοί δεν τα ξέρουν
Τα εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά της Jaguar E-Pace

 

 

Advertisement