Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan X-Trail Mountain Rescue: Με το e-4ORCE στις πίστες των βουνών

Ελλάδα 20:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan X-Trail Mountain Rescue: Με το e-4ORCE στις πίστες των βουνών

ΝΕΑ

Nissan X-Trail Mountain Rescue: Με το e-4ORCE στις πίστες των βουνών

ΝΕΑ

Η Nissan φέρνει τα πλεονεκτήματα της τετρακίνησης της μοναδικής τεχνολογίας e- 4ORCE στις πίστες σκι της Ευρώπης αυτόν τον χειμώνα

Advertisement
Advertisement

Η δημιουργία ενός X-Trail e-4ORCE που έχει τροποποιηθεί εκτενώς για ανάγκες διάσωσης στο βουνό, αποτελεί την ιδανική επιλογή για αυτού του είδους τη δραστηριότητα.

Οι τροποποιήσεις στο X-Trail Mountain Rescue περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των τροχών με ερπύστριες, για μέγιστη πρόσφυση σε ολισθηρές πλαγιές, ενώ τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί για να επιτρέπεται η τοποθέτηση φορείου, με σκοπό την μεταφορά τραυματιών σκιέρ στην πλησιέστερη ιατρική μονάδα.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, έχει προστεθεί μια ειδική σχάρα οροφής για να μεταφέρει το ειδικό φορείο και φτυάρια χιονιού. Μια σειρήνα και μια μπάρα με ισχυρούς προβολείς έχουν ενσωματωθεί στην οροφή του X-Trail, όπως επίσης και πρόσθετοι προβολείς στο καπό.

Φαρδύτερα φτερά εμπρός και πίσω έχουν ενσωματωθεί για να χωρέσουν τις ερπύστριες, ενώ μπροστά ο προφυλακτήρας έχει τροποποιηθεί για να φέρει βαρούλκο.

Advertisement

Ένας ενισχυμένος γάντζος ρυμούλκησης έχει προστεθεί στον μπροστινό και τον πίσω προφυλακτήρα, ενώ στο πλάι έχουν συμπεριληφθεί μαρσπιέ για να διευκολύνουν την πρόσβαση, καθώς το X-Trail έχει ανυψωθεί κατά 23 εκατοστά σε σχέση με την έκδοση δρόμου.

Η ανάπτυξη και η κατασκευή του X-Trail Mountain Rescue αναδεικνύει το προηγμένο ηλεκτροκίνητο σύστημα τετρακίνησης με δύο μοτέρ e-4ORCE, με το οποίο είναι εξοπλισμένο.

Advertisement

Αυτό που ξεχωρίζει το σύστημα από τα παραδοσιακά μηχανικά συστήματα είναι ότι μπορεί να αντιδράσει στα μεταβαλλόμενα επίπεδα πρόσφυσης σε 1/10.000 του δευτερολέπτου, περίπου 1000 φορές πιο γρήγορα από ένα παραδοσιακό σύστημα τετρακίνησης και μπορεί να προσαρμόσει την κατανομή της ισχύος σε όλους τους τροχούς ξεχωριστά, ανάλογα με την πρόσφυσή τους.

Το σύστημα e-4ORCE λειτουργεί αποτελεσματικά για να παρέχει πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες, επιτρέποντας εντυπωσιακά επίπεδα άνεσης σε βρεγμένους αστικούς δρόμους, προαστιακούς, λασπώδεις επαρχιακούς, ή χιονισμένους ορεινούς δρόμους.

Advertisement

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον έλεγχο και χειρισμό που παρέχει το Nissan X- Trail Mountain Rescue που τροφοδοτείται από την τεχνολογία τετρακίνησης e-4ORCE.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Nissan X-Trail 1.5 e-Power e-4orce
Έτοιμο το Nissan Ariya Nismo
Το νέο Nissan GT-R θα είναι από… άλλο πλανήτη