Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το καινούργιο Nissan Leaf θα αλλάξει στυλ

Ελλάδα 20:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το καινούργιο Nissan Leaf θα αλλάξει στυλ

Mobility

Το καινούργιο Nissan Leaf θα αλλάξει στυλ

Mobility

Η τρίτη γενιά του Nissan Leaf που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025 θα είναι ένα τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο από αυτό που ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Η πρόσφατη συνέντευξη του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος της Nissan, επιβεβαίωσε πως το επόμενο Leaf, θα είναι crossover.

Η τρίτη γενιά Nissan Leaf πρόκειται να γίνει κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είναι στις δύο πρώτες του γενιές. Το 2025, θα παρουσιαστεί στη νέα του μορφή, που θα είναι όπως επιβεβαιώνει και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος της Nissan, ηλεκτρικό crossover. Το ότι η μετάβαση από το hatchback της τρέχουσας γενιάς, στο crossover, προγραμματίζεται να γίνει με το μοντέλο έτοιμο για παρουσίαση το 2025, σημαίνει πως η εξέλιξη της νέας μορφής του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει.

Το νέο αυτό crossover θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-EV που μοιράζεται στα μοντέλα της Renault-Nissan-Mitsubishi. Η αλλαγή του ύφους του αυτοκινήτου είναι μέρος του σχεδίου της εταιρείας που σκοπεύει να επενδύσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ στο Βρετανικό εργοστάσιό της στο Sunderland. Εκεί θα κατασκευάζεται και το νέο crossover που θα πάρει τη θέση του Leaf στη γκάμα της Nissan. Θυμίζουμε πως στο Sunderland αυτή τη στιγμή παράγονται τα Juke, Leaf και Qashqai.

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη αυτή επένδυση στο υπάρχον εργοστάσιο, θα βοηθήσει τη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μια ηλεκτροκίνητη γκάμα οχημάτων, που έως το 2025 θα είναι ολόκληρη εξηλεκτρισμένη. Οι λεπτομέρειες για το νέο crossover και την επακόλουθη αντικατάσταση του Leaf δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστές, ούτε κυκλοφορούν περισσότερες πληροφορίες για τη μετάβαση. Αυτό που πιθανολογείται και αφορά στη νέα έκδοση του Leaf, είναι πως όπως έγινε και πριν από 10 χρόνια που παρουσιάστηκε, έτσι και το 2025 το crossover που θα πάρει τη θέση του, θα είναι σχεδιαστικά ιδιαίτερο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Nissan Leaf αποκτά νέο «ήχο» (+video)
Nissan Leaf: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κινείται ηλεκτρικά
Πόσο έξυπνο και καθαρό είναι το εργοστάσιο της Nissan; (video)

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement