Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan: Ολομέτωπη επίθεση στα ηλεκτρικά

Ελλάδα 8:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nissan: Ολομέτωπη επίθεση στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Nissan: Ολομέτωπη επίθεση στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Θέλοντας να «τρέξει» ακόμα πιο γρήγορα το πρόγραμμα του εξηλεκτρισμού της γκάμας της, η Nissan θα φέρει στην αγορά τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις όλων των δημοφιλών μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Όντας μία από τις πρώτες εταιρίες που δραστηριοποιήθηκαν -και μάλιστα με επιτυχία- στην ηλεκτροκίνηση (κατά κύριο λόγο με το Leaf), η Nissan έχει κάθε λόγο να θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Έτσι μετά το Ariya που ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει αξιοσημείωτες πωλήσεις στην Ευρώπη και πατώντας πάνω στην εμπειρία που έχει αποκτήσει με τα πολύ εξελιγμένα υβριδικά της συστήματα, η ιαπωνική εταιρία θα προχωρήσει στο επόμενο μεγάλο βήμα.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Nissan Ευρώπης Guillaume Cartier δήλωσε ότι η εταιρία θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στην παρουσίαση των αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων αυτοκινήτων όπως το Qashqai, το Juke και το X-Trail.

Advertisement
Advertisement

H τριάδα αυτή θα ξεκινήσει να κάνει σταδιακά την εμφάνισή της στις αγορές μετά το 2025, έχοντας ως στόχο να ανταποκριθεί η εταιρία στην πρόθεσή της να έχει τις μισές πωλήσεις της σε ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030.

Και τα τρία αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν την αποκλειστική ηλεκτρική πλατφόρμα του γκρουπ RenaultNissanMitsubishi με την ονομασία CMF-EV, η οποία μπορεί να δεχθεί διάφορα αμαξώματα αλλά και διαφορετικές μπαταρίες.

Advertisement

Η πλατφόρμα αυτή χρησιμοποιήθηκε ήδη στο Ariya και θα είναι και η βάση για το Renault Megane E-Tech Electric.

Κάθε ηλεκτρική έκδοση θα είναι ο αντικαταστάτης της υπάρχουσας γενιάς των τριών μοντέλων, και η παρουσίασή τους αναμένεται μεταξύ του 2025 και του 2027. Σε πρώτη φάση θα παρουσιαστεί το Juke EV ενώ και τα τρία θα πωλούνται παράλληλα με τις υβριδικές τους εκδόσεις.

Advertisement

Μέχρι τότε η Nissan πιστεύει ότι η τεχνολογία των μπαταριών θα έχει προχωρήσει αρκετά, με τη νέα γενιά να έχει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, καλύτερη απόδοση και χαμηλότερο κόστος.

Πάντως, η Nissan βλέπει ότι μέχρι το 2028 θα έχει στην διάθεσή της για εμπορική εκμετάλλευση μπαταρίες solid state, που θα αλλάξουν σημαντικά την εικόνα για την ηλεκτροκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ευρώπη στον επιχειρηματικό πυρήνα της Nissan
Δοκιμή: Nissan Juke Hybrid
Αυτό το Nissan Ariya θα κάνει ταξίδι 27.000 χιλιομέτρων!

Advertisement