Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan GT-R Nismo GT3: Ακόμη πιο ικανό…

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nissan GT-R Nismo GT3: Ακόμη πιο ικανό…

ΝΕΑ

Nissan GT-R Nismo GT3: Ακόμη πιο ικανό…

ΝΕΑ

Το Nissan GT-R αρχίζει να δείχνει την ηλικία του, αλλά η εταιρεία έχει μεγάλο ιστορικό αναβαθμίσεων στο συγκεκριμένο μοντέλο υψηλής απόδοσης. Η ίδια φιλοσοφία μεταφέρεται και στο νέο GT-R Nismo GT3, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε μια σειρά σημαντικών βελτιώσεων στο επερχόμενο μοντέλο του 2018.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Διατίθεται προς παραγγελία, το τελευταίο αγωνιστικό αυτοκίνητο στο οποίο έχει βελτιστοποιηθεί η κατανομή βάρους ενώ επιπλέον έχει επιτευχθεί χαμηλότερο κέντρο βάρους σε σχέση με πριν. Αυτό είναι δυνατό χάρη στην απόφαση να τοποθετηθεί ο κινητήρας twin-turbo 3,8 λίτρων V6 του αυτοκινήτου – ο οποίος παράγει πάνω από 550 PS και 637 Nm ροπής- χαμηλότερα κατά 150 mm και πιο πίσω από ό, τι πριν.

Εκτός από τη μετακίνηση του κινητήρα, η Nissan ανέπτυξε μια νέα ανάρτηση για βελτιωμένη δυναμική του οχήματος. Η εταιρεία αύξησε επίσης την ακαμψία του GT-R εγκαθιστώντας πρόσθετες ενισχύσεις. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το αυτοκίνητο έχει εξοπλιστεί με αναβαθμισμένα φρένα που υπόσχονται να έχουν “αυξημένη ανθεκτικότητα και αξιοπιστία”. Ενώ το GT-R Nismo GT3 σχεδιάστηκε για αγώνες, το μοντέλο του 2018 θα είναι διαθέσιμο με ένα προαιρετικό σύστημα κλιματισμού. Η Nissan δηλώνει ότι η μονάδα κλιματισμού σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το αυτοκίνητο και θα σας βοηθήσει να κάνετε το μοντέλο πιο άνετο κατά τη διάρκεια μεγάλων αγώνων.

Advertisement
Advertisement

Nissan-GT-R-Nismo-GT3-tsiro-530

Οι τροποποιήσεις μπορεί να φαίνονται «ήπιες», ωστόσο, η Nissan λέει ότι το αυτοκίνητο έχει «ενισχυμένη ανταγωνιστικότητα» ενώ εξακολουθεί να είναι «εύκολο να το χειριστούν τόσο επαγγελματίες όσο και καθημερινοί οδηγοί». Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με τα γνωστά πλεονεκτήματα του GT-R το οποίο να είναι σε θέση να λειτουργήσει με σταθερότητα σε ακραίες ταχύτητες σε οποιαδήποτε πίστα με οποιαδήποτε ελαστικά. Το Nissan GT-R Nismo GT3 κατασκευάζεται κατά παραγγελία και οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.