Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος κινητήρας diesel για Dacia Sandero και Logan MCV

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος κινητήρας diesel για Dacia Sandero και Logan MCV

ΝΕΑ

Νέος κινητήρας diesel για Dacia Sandero και Logan MCV

ΝΕΑ

Τα Dacia Sandero, Logan MCV και το Logan MCV Stepway, αποκτούν νέο πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων και 95 ίππων στην Βρετανία. Το νέο αυτό μοτέρ αναμένεται να περάσει και σε άλλα μοντέλα της Dacia.

Advertisement
Advertisement

 

Τα νέα πρότυπα / προδιαγραφές ρύπων έχουν δημιουργήσει πονοκέφαλο στις εταιρίες αυτοκινήτου, που σπεύδουν να προσαρμόσουν τους κινητήρες τους στα νέα δεδομένα.

Advertisement
Advertisement

Ο στόχος είναι μεγαλύτερη απόδοση και λιγότερους ρύπους. Κάτω από αυτό το πρίσμα ο νέος 1500σάρης diesel της Dacia αποκτά 95 ίππους (20 παραπάνω από τον προηγούμενο) με ροπή στρέψης 220 Nm και διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων.Οι τιμές κατανάλωσης όπως τις ανακοινώνει η Dacia είναι στα 4,8 – 4,5 λιτ / 100 χλμ κατά τα νέα πρότυπα WLTP. Ο νέας γενιάς κινητήρας πετρελαίου παράγεται σε δύο επίπεδα (Essential και Comfort).

Στην περίπτωση του Sandero 2019, το Essential Spec ξεκινάει από 8.793 ευρώ και διαθέτει A / C, ραδιόφωνο DAB με Bluetooth και 15 ιντσών Τροχούς Tarkine. Η Comfort, έκδοση κοστίζει 9.921 ευρώ (στην Βρετανία) και εξοπλίζεται με 15-ιντσών τροχούς Lassen, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, Infotainment MediaNav με Android Auto και Apple CarPlay, cruise control και άλλα.

Advertisement

Το Logan MCV πωλείται στις εκδόσεις: Access, Essential και Comfort. Οι τιμές ξεκινούν στην Βρετανία από τα 9.583 ευρώ και τον ίδιο εξοπλισμού που προσφέρεται στο Sandero.

Με ξεχωριστό στυλ, το Logan MCV Stepway παράγεται μόνο στην έκδοση Comfort, με οθόνη αφής MediaNav, ενσωμάτωση smartphone, θερμαινόμενους και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες και πολλά άλλα (ξεκινά από 14.095 στην Βρετανία).

Advertisement

Η αρχή έγινε λοιπόν από την Αγγλία περιμένουμε τον νέο κινητήρα και στην υπόλοιπη Ευρώπη και την χώρα μας.