Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος κινητήρας 140 ίππων για το Renault Captur

Ελλάδα 2:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος κινητήρας 140 ίππων για το Renault Captur

ΝΕΑ

Νέος κινητήρας 140 ίππων για το Renault Captur

ΝΕΑ

Θα επωφελείται από «μικρο-υβριδική» τεχνολογία, επιτρέποντας τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Στην αντικατάσταση του 1.300άρη βενζινοκινητήρα TCe των 130 ίππων του Renault Captur με έναν μικρο-υβριδικό απόδοσης 140 ίππων, προχωρά η γαλλική εταιρεία, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Ο επερχόμενος κινητήρας θα προστεθεί στην γκάμα σύντομα, ενώ θα… πάρει θέση δίπλα στην plug-in υβριδική έκδοση, η οποία είναι διαθέσιμη από τα μέσα του 2020.

Το νέο μικρο-υβριδικό κινητήριο σύνολο θα ενσωματώνει μία μίζα/εναλλάκτη και μία μικρή 12βολτη μπαταρία ιόντων λιθίου. Το εν λόγω σύστημα θα επιτρέπει στο μοντέλο να… ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση του οχήματος και στη συνέχεια να υποβοηθά το τελευταίο κατά τη διάρκεια των πιο απαιτητικών σε καύσιμο συνθηκών (π.χ. εκκίνηση και επιτάχυνση).

Advertisement
Advertisement

Περισσότερα στοιχεία

Ο νέος κινητήρας των 140 ίππων θα είναι 1.300άρης και θα αποδίδει 20 Nm ροπής περισσότερα από ό,τι ο απερχόμενος (σ.σ. των 130 ίππων). Παράλληλα, θα συνδυάζεται με χειροκίνητο, αλλά και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο EDC (διπλού συμπλέκτη), με τις εκπομπές CO2 να κατρακυλούν στα 130 g/km (από 140).

Advertisement

Σημειώνεται πως τίτλοι τέλους θα πέσουν και για τον TCe των 155 ίππων, ενώ μη διαθέσιμη θα είναι, πλέον, και η βασική έκδοση “Life”.

renault-captur19-b1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ήρθε στην Ελλάδα το υβριδικό Renault Clio (+τιμές)

Renault Clio και Captur με κινητήρα υγραερίου

Advertisement

Renault Clio E-Tech: Υβριδική τεχνολογία από την F1 στο δρόμο