Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος διαγωνισμός για λεωφορεία με έμφαση στην… ηλεκτροκίνηση!

Ελλάδα 4:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος διαγωνισμός για λεωφορεία με έμφαση στην… ηλεκτροκίνηση!

ΝΕΑ

Νέος διαγωνισμός για λεωφορεία με έμφαση στην… ηλεκτροκίνηση!

ΝΕΑ

Μεγάλο ποσοστό των λεωφορείων που θα προμηθευτεί το ΥΜΕ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα μπαίνουν στην… πρίζα.

Advertisement
Advertisement

Αποκαλυπτικός ήταν ο υφυπουργός Μεταφορών στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης «Ηλεκτροκίνηση Expo 2019» όπου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την επεξεργασία του νέου θεσμικού πλαισίου το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε πως ηλεκτροκίνηση δεν είναι μια καινούργια ιδέα, αλλά μια καινούργια πραγματικότητα!

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών η ηλεκτροκίνηση εισέρχεται στις πόλεις με τα μέσα μικροκινητικότητας, καθιερώνεται ως ειδικότητα στις σχολές μηχανολογίας και διεισδύει στην καθημερινότητα των μετακινήσεων.
Είναι μια τεχνολογία φιλική στο περιβάλλον που αλλάζει το ενεργειακό μείγμα στην αυτοκίνηση με τρόπο οριστικό.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, επεξεργάζεται ήδη ένα θεσμικό πλαίσιο για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης και συγκεκριμένα για το περιβάλλον των νέων τεχνολογιών, που είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον.

Στο πεδίο της υποστήριξης της ηλεκτροκίνησης, τα στελέχη του Υπουργείου ήδη υπουργικές αποφάσεις για τα συνεργεία και τους τεχνίτες ηλεκτροκίνησης, με σκοπό η μετάβαση στη νέα εποχή να γίνει ομαλά και ταυτόχρονα με την τεχνολογική εξέλιξη.

Advertisement

«Συνήθως στη χώρα μας, πρώτα έρχεται η τεχνολογία και έπεται η νομοθεσία» επισήμανε με έμφαση ο Υφυπουργός.

Όμως πέραν της νομοθεσίας το υπουργείο Μεταφορών ο κ. Κεφαλογιάννης επιδιώκει να σηματοδοτήσει τη μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων στις αστικές συγκοινωνίες.

Advertisement

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως στο νέο διαγωνισμό για την προμήθεια λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ένα σημαντικό ποσοστό των νέων οχημάτων θα είναι ηλεκτροκίνητα!

«Με αυτό τον τρόπο, θα εισάγουμε τη νέα τεχνολογία σε ένα πεδίο ευρείας χρήσης, θα τη συστήσουμε στο επιβατικό κοινό και φυσικά, από τεχνικής άποψης, θα αξιολογήσουμε τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητά αυτών των οχημάτων.
Απώτερος σκοπός να διαμορφώσουμε ευνοϊκότερες συνθήκες ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης και να αποκομίσουμε σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.» ανέφερε ο Υφυπουργός.

Η ρύπανση από την αυτοκίνηση παραμένει σε υψηλό επίπεδο στη χώρα μας, γεγονός που οφείλεται εν πολλοίς στην οικονομική κρίση των τελευταίων σχεδόν δέκα ετών ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης και ανακοίνωσε πως ήδη επεξεργάζονται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και μια πολιτική κινήτρων για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Advertisement

Όπως έχει πει και ο υπουργός, ο κ. Καραμανλής, «η αγορά αυτών των αυτοκινήτων είναι πάρα πολύ ακριβή και απαγορευτική για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας».

Η πολιτική ηγεσία του ΥΜΕ θα προσπαθήσει να αλλάξει αυτό το δεδομένο ή τουλάχιστον να θέσει τις βάσεις ώστε να αρχίσει να αλλάζει επισήμανε ο κ. Κεφαλογιάννης ξεκαθαρίζοντας ότι η κατεύθυνση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι να χαράξει το μονοπάτι επάνω στο οποίο θα τρέξει η ηλεκτροκίνηση.