Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο SUV από την Cupra

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο SUV από την Cupra

ΝΕΑ

Νέο SUV από την Cupra

ΝΕΑ

Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του νέου SUV της (στις 22 Φεβρουαρίου) η Cupra δίνει στην δημοσιότητα εικόνες teaser από το μοντέλο της .

Advertisement
Advertisement

 

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2018, η μάρκα Cupra γεννήθηκε με την αποκάλυψη μίας sportive έκδοσης του Ateca. Φέτος, η εταιρία θα γιορτάσει την πρώτη της επέτειο παρουσιάζοντας ένα concept όχημα SUV.

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα του teaser που συνοδεύει την ανακοίνωση για το νέο μοντέλο, δείχνει τα πίσω φωτιστικά σώματα, που μοιάζουν πολύ με αυτά του Tarraco. Ωστόσο, φαίνεται πως το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου είναι φαρδύτερο και η οροφή είναι ελαφρώς χαμηλωμένη.

Το νέο Sport Utility Vehicle της Cupra θα είναι coupe και οι πρώτες πληροφορίες λένε πως το όνομά του θα είναι Terramar. Μάλιστα περιγράφεται ως “το πρώτο αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για το εμπορικό σήμα Cupra” από την αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Wayne Griffiths αποκαλύπτει πως: “πρόκειται για ένα μοναδικό αυτοκίνητο με εντυπωσιακό και γλυπτό σχεδιασμό”.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της μάρκας αναμένεται να χρησιμοποιεί τον κινητήρα του Cupra Ateca με τους 300 ίππους (τετρακύλινδρος 2.000 κ./εκ. με turbo) ή τον twin-turbo diesel του Skoda Kodiaq RS, με τους 240 ίππους και τα 500 Nm ροπής.

Advertisement

Μετά την επίσημη παρουσίαση της επόμενης Παρασκευής, η Cupra θα παρουσιάσει τη νέα ιδέα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019, όπου θα μοιραστούν με την η Seat ένα περίπτερο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν ανακοίνωσε πότε θα κυκλοφορήσει η έκδοση παραγωγής, αλλά δεν θα είναι έκπληξη αν την δούμε πριν από το τέλος του έτους.

Advertisement