Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο sports car από τη Nissan

Ελλάδα 10:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο sports car από τη Nissan

ΝΕΑ

Νέο sports car από τη Nissan

ΝΕΑ

Η Nissan, ανακοίνωσε μέσω διαδικτύου ότι εντός τής εβδομάδας θα παρουσιάσει το πρωτότυπο ενός αμιγώς ηλεκτρικού sports car.

Advertisement
Advertisement

Στις 2 Φεβρουαρίου, τρέχοντος έτους, η Nissan θα εμφανίσει επίσημα ένα καινούργιο πρωτότυπό της το οποίο θα είναι ο προπομπός ενός νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου sports car, όπως είναι γνωστό. Στην συγκεκριμένη εικόνα που δημοσιεύτηκε (αρχική φωτογραφία), βλέπουμε μία κυρία να επιδιώκει να εξέλθει από ένα φουτουριστικής σχεδίασης cabrio όχημα.

Από το σχήμα των πίσω φώτων αυτού συμπεραίνουμε ότι πρόκειται για την υλοποίηση του Max-Out, ενός πρωτοτύπου το οποίο εμφανίστηκε στον Τύπο μόνο ως σκίτσο το 2021.

Η Nissan, έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να επενδύσει 15,6 δισεκατομμύρια ευρώ εντός τής επόμενης πενταετίας για την εξέλιξη και δημιουργία νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, όπως και για την ανάπτυξη της απαραίτητης τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας που απαιτούνται γι’ αυτά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, η δημιουργία σε φυσικό μέγεθος και απτή μορφή τού Max-Out προμηνύει την εξέλιξη και παραγωγή ενός νέου μοντέλου σπορ επιδόσεων το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Advertisement

Εκτός αυτού, σύμφωνα με την πρόθεση των Ιαπώνων όταν παρουσίασαν τα σκίτσα, η πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία νέων μοντέλων και σε άλλες κατηγορίες οχημάτων, όπως ένα pickup (Surf-Out), ένα crossover/SUV (Chill-Out) ή ένα MPV (Hang-Out).

Advertisement

Στα χαρτιά, το νέο πρωτότυπο της Nissan αναμένεται να έχει μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη και τη δυνατότητα φόρτισης σε ταχυφορτιστή μεγάλης ισχύος. Η ιαπωνική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να παρουσιάσει επίσημα ένα τέτοιο όχημα το 2027. Οψόμεθα…

Πάντως, σε λίγες ημέρες (σημ.: στις 2 Φεβρουαρίου) θα δούμε επίσημα το νέο cabrio (ή roadster) πρωτότυπο και κατά πόσο αυτό θα διατηρεί το σχήμα αλλά και τη διαμόρφωση των ασύμμετρα τοποθετημένων θέσεων στο εσωτερικό, όπως φαίνεται στα σκίτσα τού Max-Out.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιό είναι ένα από τα ασφαλέστερα Nissan;
Πωλείται το Nissan GT-R Black Edition του Vettel
H Nissan θα επενδύσει τεράστιο ποσό για το μέλλον της