Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Nissan θα επενδύσει τεράστιο ποσό για το μέλλον της

Ελλάδα 22:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Nissan θα επενδύσει τεράστιο ποσό για το μέλλον της

ΝΕΑ

H Nissan θα επενδύσει τεράστιο ποσό για το μέλλον της

ΝΕΑ

Η προσπάθεια της Nissan να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση στα νέα μοντέλα της και να μηδενίσει το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα συνεπάγεται τη σημαντική χρηματοδότησή της.

Advertisement
Advertisement

Αν και η Nissan ήταν από τους πρωτοπόρους της ηλεκτροκίνησης, η μετέπειτα πορεία της σε αυτόν τον τομέα δεν ήταν εξίσου δυναμική και έντονη. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεπεραστεί η ιαπωνική εταιρεία, όχι μόνο από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της αλλά και από τους «εσωτερικούς», στο πλαίσιο του Ομίλου Renault Alliance.

Για να μπορέσουν οι άνθρωποι της Nissan να υλοποιήσουν το στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιό τους που αφορά στη δημιουργία καινούργιων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων και στην ανάπτυξη υποδομών που θα μειώσουν το ενεργειακό αποτύπωμά της θα χρειαστούν χρήματα. Και αυτά θα προέλθουν από το δάνειο των 200 δισεκατομμυρίων γιεν (περίπου 1,42 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, το ποσό θα το προέλθει τόσο από τις ιαπωνικές τράπεζες Mizuho και MUFG, όπως και από άλλους επενδυτές. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η υπογραφή του δανείου έγινε στις 30 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια πέντε χρόνια για την πρώτη τράπεζα και επτά για τη δεύτερη. Τα χρήματα θα επενδυθούν απευθείας σε επιχειρηματικά πλάνα που αφορούν στην λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Από τη Nissan δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα και τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν. Ωστόσο, τον περασμένο Ιούλιο ανακοίνωσε ότι εκτός από την εξέλιξη καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, θα επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές και συστήματα παραγωγής καθαρής ενέργειας, στην ανάπτυξη μπαταριών, σε συστήματα αυτόνομης οδήγησης, όπως και σε υποδομές φόρτισης εξηλεκτρισμένων και ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Nissan X-Trail 1.5 e-Power e-4orce
Nissan ProPILOT: Ψηφιακός συνοδηγός
Nissan: Με μεγάλη κοινωνική επίδραση στον κόσμο