Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο σκάνδαλο Tesla: Λέει ψέματα για την αυτονομία των μοντέλων της;

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο σκάνδαλο Tesla: Λέει ψέματα για την αυτονομία των μοντέλων της;

ΝΕΑ

Νέο σκάνδαλο Tesla: Λέει ψέματα για την αυτονομία των μοντέλων της;

ΝΕΑ

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται για άλλη μια φορά η Tesla η οποία φαίνεται να παραποιούσε τα στοιχεία της αυτονομίας των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Μία νέα υπόθεση απασχολεί τα διεθνή MME και πάλι με την Tesla στο επίκεντρο όσων αποκαλύπτονται.

Συγκεκριμένα, πριν από περίπου μια δεκαετία, η Tesla φέρεται να χειραγώγησε τις ενδείξεις στο ταμπλό των ηλεκτρικών οχημάτων της, ώστε να εμφανίζονται αισιόδοξες προβλέψεις για την αυτονομία τους, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

Αυτό οδήγησε πολλούς ιδιοκτήτες να πιστεύουν ότι μπορούσαν να οδηγήσουν περισσότερο με μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία από ό,τι μπορούσαν στην πραγματικότητα, προκαλώντας απογοήτευση όταν ανακάλυπταν ότι τα οχήματά τους υπολείπονταν κατά πολύ της διαφημιζόμενης αυτονομίας, ιδίως σε κρύο καιρό.

Advertisement
Advertisement

Ένας τέτοιος ιδιοκτήτης, ο Alexandre Ponsin, βίωσε αυτή την εμπειρία στο Tesla Model 3 του κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού ταξιδιού.

Επικοινώνησε με την Tesla για ένα ραντεβού σέρβις, αλλά έλαβε μηνύματα κειμένου που ακύρωναν την επίσκεψή του, υποστηρίζοντας ότι η μπαταρία ήταν μια χαρά.

Χωρίς να το γνωρίζει ο Ponsin, η Tesla είχε δημιουργήσει μια “Ομάδα Εκτροπής” για να ακυρώνει τα ραντεβού που σχετίζονται με την αυτονομία και να διευκολύνει την πίεση στα συνεργεία της.

Advertisement

Αυτή η υποτιθέμενη στρατηγική εξοικονόμησε χρήματα στην εταιρεία, καθώς πολλές από τις καταγγελίες δεν απαιτούσαν πραγματικές επισκευές.

Όπως φαίνεται, η Tesla, είχε προγραμματίσει τα αυτοκίνητά της ώστε να εμφανίζουν υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για να κάνουν τους πελάτες να αισθάνονται θετικά για την αγορά τους.

Advertisement

Παρόλο που η Tesla αντιμετώπισε καταγγελίες και έλεγχο για την παραποίηση των εκτιμήσεων αυτονομίας, δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα.

Όμως κανείς δεν έφτασε στο σημείο της αμερικάνικης εταιρίας και να χρησιμοποιεί την αυτονομία ως εργαλείο του μάρκετινγκ για αύξηση των πωλήσεων των μοντέλων της.

Η Tesla υποχρεώθηκε να μειώσει τις εκτιμώμενες αποστάσεις για ορισμένα μοντέλα της από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA).

Advertisement

Ωστόσο, η Tesla συνεχίζει, να δίνει αισιόδοξες τιμές αυτονομίας στα αυτοκίνητά της, συνεχίζοντας την πρακτική που ξεκίνησε από την αρχή της ύπαρξής της στην αγορά.

Η χειραγώγηση των εκτιμήσεων αυτονομίας έγινε πιο εμφανής καθώς οι πωλήσεις της Tesla αυξήθηκαν κατακόρυφα, οδηγώντας σε αυξημένη ζήτηση για ραντεβού για σέρβις.

Για να το διαχειριστεί αυτό, η “Ομάδα Εκτροπής” της Tesla είχε ως στόχο να χειρίζεται τα ζητήματα εξ αποστάσεως και να αποφεύγει τα προσωπικά ραντεβού όποτε αυτό ήταν δυνατόν.

Παρά τα πρόστιμα και τα παράπονα των πελατών, τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλή. Παρόλα αυτά η «πειραγμένη» αυτονομία των αυτοκινήτων της εταιρίας είναι κάτι που προβληματίζει τους καταναλωτές, και σίγουρα βάζει σε δεύτερες σκέψεις όσους ορκίζονται στην καινοτομία της Tesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο έχουν τα Tesla στην Τουρκία και πόσο στην Ελλάδα;
Που το πάει; Θα κάνει την Tesla… Lada;
Παραγγελίες και αναμονή για το Tesla Cybertruck