Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Range Rover Sport SVR: Με την «καρδιά» της BMW X6 M Competition

Ελλάδα 18:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Range Rover Sport SVR: Με την «καρδιά» της BMW X6 M Competition

ΝΕΑ

Νέο Range Rover Sport SVR: Με την «καρδιά» της BMW X6 M Competition

ΝΕΑ

Το νέο Range Rover Sport SVR θα επωφεληθεί από τη συνεργασία της Land Rover με την BMW, ακολουθώντας τα χνάρια της πανίσχυρης BMW X6 M Competition.

Advertisement
Advertisement

Μετά το λανσάρισμα της πέμπτης γενιάς του Range Rover, η Land Rover στρέφεται στην εξέλιξη της πιο σπορτίφ εκδοχής του. Το νέο Range Rover Sport (περί ου ο λόγος) θα λανσαριστεί εντός του τρέχοντος έτους, και λογίζεται ως ένας από τους πολιορκητικούς κριούς της βρετανικής μάρκας προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Το επιβλητικό SUV θα βασίζεται στη νέα, ευέλικτη πλατφόρμα MLA-Flex, κάτι που θα επηρεάσει τις διαστάσεις συγκριτικά με αυτές του υφιστάμενου μοντέλου. Η αρχιτεκτονική αυξάνει τη στρεπτική ακαμψία κατά 50%, την ίδια ώρα συνδράμει στη μείωση των θορύβων, όπως και τη βελτίωση της κύλισης.

Αλλαγές αναμένονται και σε επίπεδο κινητήρων, με την Land Rover να αξιοποιεί τη συνεργασία της με την ΒΜW. Ειδικότερα, ο πιο ισχυρός εκπρόσωπος της γκάμας, SVR, θα αποβάλλει τον 5λιτρο V8 supercharged για χάρη ενός twin-turbo V8 4,4 λτ. Ο τελευταίος θα φέρει την υπογραφή της BMW και θα επιτρέπει την πλαισίωσή του με ένα plug-in υβριδικό σύστημα (χαρακτηριστικό παράδειγμα η πανίσχυρη XM).

Advertisement
Advertisement

Το μοτέρ της BMW (με την κωδική ονομασία S63) αυτή τη στιγμή εδρεύει στα ισχυρότερα προϊόντα του τμήματος “M” με αποκορύφωμα την M5 CS όπου αποδίδει 635 άλογα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κινητήρας θα υποβληθεί σε επεμβάσεις ώστε να συμμορφώνεται με τις ανάγκες του Range Rover SVR, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι θα παράγει περίπου 625 PS, όσα δηλαδή στην BMW X6 M Competition (0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 4,0 δλ.).

Το “κανονικό” Range Rover

Αναμφίβολα πρόκειται για ισχυρά νούμερα που θα επιτρέψουν στην Land Rover να εδραιωθεί στην κατηγορία των «καυτών» SUV, ενόσω ο ανταγωνισμός πληθαίνει (βλ. Lamborghini Urus, Maserati Levante Trofeo, Aston Martin DBX, Porsche Cayenne Coupe).

Advertisement

Εφόσον, μάλιστα, πλαισιωθεί και από ηλεκτρικό μοτέρ, ακολουθώντας τα χνάρια της ΒΜW XM, η ισχύς θα εκτοξευτεί στα 750 άλογα, κάτι που συνεπάγεται ακραιες επιδόσεις.

Πέρα από την καυτή εκδοχή SVR -η οποία όπως αναφέραμε ενδέχεται να εξηλεκτριστεί –  ηλεκτρικά χνάρια θα ακολουθήσουν και οι απλές εκδόσεις.

Advertisement

Μην ξεχνάμε ότι ένα από τα μεγάλα ατού της νέας πλατφόρμας MLA είναι η δυνατότητα φιλοξενίας εξηλεκτρισμένων συνόλων, όπως είδαμε και με το «απλό» Range Rover, παρουσία 48βολτων ήπια υβριδικών προτάσεων. Ενδιαφέρον επίσης συγκεντρώνει η ενσωμάτωση ενός αναβαθμισμένου plug-in υβριδικού συστήματος, απαρτιζόμενο από έναν 3λιτρο 6ξύλινδρο βενζινοκινητήρα, ηλεκτρικό μοτέρ, και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 31,8 kWh για έως και 100 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας.

Τέλος, το νέο Range Rover Sport θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στη σύγχρονη ιστορία της Land Rover και για το λόγο ότι θα προσφερθεί και ως 100% ηλεκτρικό, εξυπηρετώντας τα πλάνα της μάρκας για μετριασμό του ανθρακικού της αποτυπώματος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα στοιχεία για το θηριώδες Land Rover Defender 130
Στην Ελλάδα το απίθανο Land Rover Defender του James Bond -Πόσο κοστίζει;
Με ένα κλειδί πωλούνται τα Jaguar – Land Rover