Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ένα κλειδί πωλούνται τα Jaguar – Land Rover

Ελλάδα 6:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ένα κλειδί πωλούνται τα Jaguar – Land Rover

ΝΕΑ

Με ένα κλειδί πωλούνται τα Jaguar – Land Rover

ΝΕΑ

Με μειωμένο εξοπλισμό διατίθενται πλέον τα βρετανικά μοντέλα. Αιτία η έλλειψη ημιαγωγών που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια αγορά…

Advertisement
Advertisement

Η κρίση με την έλλειψη ημιαγωγών έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολλούς κλάδους. Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς οι παραγγελίες είναι αρκετά υψηλές. Το αποτέλεσμα είναι να μην καλύπτονται οι ανάγκες και οι χρόνοι παράδοσης να ξεπερνούν ακόμα και τους 12 μήνες!

Προς το παρόν δεν υπάρχει άμεση λύση στο τεράστιο πρόβλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Χαρακτηριστικό είναι τα παράδειγμα της Jaguar – Land Rover.

Έτσι λοιπόν, τα οχήματα με τα σήματα των δύο εταιρειών παραδίδονται στους πελάτες με ένα και όχι με δύο κλειδιά . Όπως μάλιστα ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες το δεύτερο κλειδί θα το παραλάβουν σε βάθος χρόνου. Ερωτηματικό προκαλεί το γεγονός σχετικά με ενδεχόμενη κλοπή κλειδιού ή στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης το χάσει….

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα η έλλειψη των microchips έχει μειώσει και τον… βασικό εξοπλισμό. Για παράδειγμα τα μοντέλα παραδίδονται χωρίς κάμερες 360 μοιρών αλλά και χωρίς head up display. «Θύμα» των ημιαγωγών έχει πέσει ακόμα και το φίλτρο ιονισμού καμπίνας το οποίο δεν διατίθεται.

Σα να μην έφτανε μόνο αυτό, έχουν ήδη καταργηθεί και οι μέχρι πρότινος βασικές εκδόσεις των μοντέλων…

Advertisement

Η κατάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία ενδέχεται να σταθεροποιηθεί προς το καλοκαίρι του 2022.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι λέει ο Musk για τη συμφωνία-μαμούθ μεταξύ Tesla και Hertz
Βόμβα! Απαγόρευση πώλησης ΙΧ βενζίνης και diesel και στην Ελλάδα!
Δείτε το απίστευτο ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρικό αυτοκίνητο (+video)