ΝΕΑ

Νέο μοντέλο, νέα ταυτότητα για τη Volkswagen

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο μοντέλο, νέα ταυτότητα για τη Volkswagen

ΝΕΑ

Νέο μοντέλο, νέα ταυτότητα για τη Volkswagen

ΝΕΑ

Οι εταιρείες προετοιμάζονται για τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου και η Volkswagen μας επιφυλάσσει κάτι περισσότερο από την παρουσίαση των μοντέλων της για την εκεί αγορά.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, οι γερμανικές εταιρείες έχουν μεγάλη διασύνδεση με την Κίνα αναφορικά και με την παραγωγή και πώληση αυτοκίνητων στη χώρα. Είναι ένας σημαντικός τομέας για τη διατήρηση της θέσης τους στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και για την αύξηση των κερδών τους.

Στη Volkswagen δεν θέλησαν να εκπροσωπηθεί η εταιρεία στην εφετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, την ιστορικότερη της Ευρώπης, αλλά δεν θα λείψουν από την αντίστοιχη του Πεκίνου.

Όπως έγινε γνωστό, εκεί θα παρουσιάσουν ένα νέο πρωτότυπο το οποίο δεν θα αποτελεί απλώς τον προπομπό εντός νέου μοντέλου της αλλά και το πρότυπο για την νέα σχεδιαστική ταυτότητα των καινούργιων μοντέλων της, σίγουρα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων, τουλάχιστον.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen δημοσίευσε μια φωτογραφία (σημ.: αρχική εικόνα) στην οποία φαίνεται σε προφίλ το περίγραμμα του αμαξώματος του οχήματος. Από όσα μπορούμε να διακρίνουμε στην σκοπίμως σκοτεινή εικόνα, πρόκειται για ένα SUV με έντονα κεκλιμένο το πίσω μέρος του, σαν κουπέ.

Άλλα στοιχεία που είναι εμφανή αφορούν στο εμπρός μέρος όπου το καπό του είναι κεκλιμένο, σχετικά χαμηλό σε ύψος και με πιο έντονα διαμορφωμένους τους θόλους. Το ίδιο ισχύει και για τους πίσω, αντίστοιχα.

Αυτά συνιστούν μια διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία από αυτή που ισχύει τώρα για τα ID. 4 και ID. 5, αλλά και για το ID. 6 το οποίο πωλείται μόνο στην κινεζική αγορά.

Advertisement

Ως βάση του νέου μοντέλου, το οποίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο το 2026, αλλά και για πολλά που θα ακολουθήσουν ο Όμιλος Volkswagen έχει αναπτύξει μια νέα αρχιτεκτονική, την China Electrical Architecture (CEA), μαζί με τον Κινέζο συνεργάτη του, Xpeng, η οποία σύμφωνα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα τη βοηθήσει να προσφέρει πιο προσιτά EV στη μεγαλύτερη αγορά της.

Η CEA θα βοηθήσει τους εταίρους να επιτύχουν έναν στόχο μείωσης κόστους 40% για τη νέα πλατφόρμα, μειώνοντας, παράλληλα, τον αριθμό των μονάδων ελέγχου, ανέφερε στην ενημέρωσή της η Xpeng.

Advertisement

Η αρχιτεκτονική χρησιμοποιεί έναν κεντρικό υπολογιστή και μια νέα δομή για τον έλεγχο όλων των ηλεκτρονικών λειτουργιών, για την επίτευξη τεχνολογιών, όπως η αυτόνομη οδήγηση. Η Tesla ήταν ο ηγέτης της αγοράς σε αυτόν τον τύπο αρχιτεκτονικής, ο οποίος μειώνει την καλωδίωση και τα εξαρτήματα σε ένα αυτοκίνητο, ώστε να γίνεται πιο αποτελεσματικό και φθηνότερο στην κατασκευή του.