Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Lexus NX: Πλήρως εξελιγμένο (video)

Ελλάδα 19:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Lexus NX: Πλήρως εξελιγμένο (video)

ΝΕΑ

Νέο Lexus NX: Πλήρως εξελιγμένο (video)

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του Lexus NX αρματώνεται με περισσότερη τεχνολογία, πιο ελκυστική εμφάνιση και plug-in υβριδική τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Η Lexus διαθέτει τη δεύτερη γενιά του συμπαγές crossover της, NX, η οποία, με όπλα της τη σύγχρονη εμφάνιση, την plug-in υβριδική τεχνολογία και τις σύγχρονες τεχνολογίες, έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στα premium SUV.

Το νέο NX βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική “Global Architecture K-Platform” και «βλέπει» τις διαστάσεις του να έχουν μεγαλώσει: Το μήκος πλέον φτάνει το 4,660 μ. (+20 χλστ), το πλάτος 1,865 μ. (+20 χλστ), το ύψος 1,640 μ. (+5 χλστ) και το μεταξόνιο 2,690 μ. (+30 χλστ).

Οι καθαρές επιφάνειες του αμαξώματος παντρεύονται αρμονικά με «κοφτές» γραμμές, προσδίδοντας στο μοντέλο μια κομψή και ταυτόχρονα μυώδη εμφάνιση. Η μεγάλη μάσκα συνεχίζει να μαγνητίζει τα βλέμματα στο μπροστινό μέρος, πλαισιώνεται, ωστόσο, από πιο «επιθετικά» φωτιστικά σώματα και ένα σπλίτερ.

Advertisement
Advertisement

Στο πίσω μέρος η εικόνα έχει αλλάξει εκ βάθρων, καθώς έχει τοποθετηθεί μια οριζόντια LED λωρίδα που εκμοντερνίζει σημαντικά την εικόνα του NX, χαρίζοντάς του ένα διακριτικό οπτικό αποτύπωμα, ειδικά τη νύχτα.

Advertisement

Στο εσωτερικό έχει υιοθετηθεί μια εργονομική προσέγγιση, με «ξήλωμα» των μη απαραίτητων φυσικών μπουτών. Ο πίνακας οργάνων είναι υψηλής ευκρίνειας με διαγώνιο 7,0” (προαιρετικά 10,0″) και στο κέντρο του ταμπλό εδρεύει μια HD κεντρική οθόνη  14,0“ (στάνταρ 9,8″), που είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία.

Advertisement

Όσον αφορά τα συστήματα πρόωσης, το ενδιαφέρον κεντρίζει η παρθενική παρουσία plug-in υβριδικής έκδοσης. Το κινητήριο σύνολο στελεχώνεται από έναν βενζινοκινητήρα 2.500 κ.εκ. 185 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα 183 PS. Συνδυαστικά παράγονται 306 ίπποι, με το 0-100 χλμ./ώρα να «έρχεται» σε 6,0 δλ.

Πηγή τροφοδοσίας του ηλεκτροκινητήρα συνιστά μια μπαταρία  ιόντων λιθίου 18,1 kWh που παρέχει έως και 58 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μαθήματα οδήγησης με ένα Lexus IS 350 F Sport (video)
Πρεμιέρα για το ανανεωμένο Lexus ES
H Lexus αναζητά το μέλλον σε εναλλακτικούς σχεδιαστές