Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Ford Ranger: Ακραίες δοκιμές πριν το ντεμπούτο (+video)

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Ford Ranger: Ακραίες δοκιμές πριν το ντεμπούτο (+video)

ΝΕΑ

Νέο Ford Ranger: Ακραίες δοκιμές πριν το ντεμπούτο (+video)

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του δημοφιλούς pick-up της Ford υποβλήθηκε σε εξουθενωτικές δοκιμές, σε παγωμένα, καυτά και κακοτράχαλα εδάφη –  Πότε θα παρουσιαστεί;

Advertisement
Advertisement

Συνεχίζεται η προωθητική εκστρατεία με πρωταγωνιστή το ολοκαίνουριο Ford Ranger το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του τρέχοντος έτους, για να πάρει σειρά το λανσάρισμα, μέσα στο 2022.

Χάρη στη Ford Αυστραλίας μπορούμε να πάρουμε μια ακόμα γεύση για τη νέα γενιά του δημοφιλούς pick-up, βλέποντάς την να υποβάλλεται σε ακραίες δοκιμές που περιλαμβάνουν τη υδάτινα κωλύματα, την περιήγηση σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης, αλλά και την «αναρρίχησή» σε έντονης κλίσης κακοτράχαλα εδάφη.

Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο των ανθρώπων της αμερικανικής εταιρείας βρέθηκε η λειτουργία του μοτέρ σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και αντιστρόφως σε θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών Κελσίου, στα εδάφη της Βόρειας Αμερικής, της Αυστραλίας και της Μέσης Ανατολής.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, οι δοκιμές περιελάμβαναν την διάνυση 10.000 χλμ. σε ερήμους, που σύμφωνα με τη Ford αντιστοιχούν σε 1.250.000 χλμ. κανονικής οδήγησης και 625.000 χλμ. σκληρού off-roading.

Πέρα από τα εξουθενωτικά τεστ σε πραγματικές συνθήκες, η Ford επίσης διεξήγαγε μια ποικιλία ποιοτικών δοκιμών που είχαν στο επίκεντρο την απόδοση του αυτοκινήτου σε υψηλές ταχύτητες, την ανθεκτικότητα, τις εκπομπές ρύπων, αλλά και το τρίπτυχο NVH (θόρυβος-κραδασμοί-τραχύτητα).

Advertisement

Για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων μάλιστα, η Ford αξιοποίησε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, «προσδένοντας» το νέο Ranger σε μια πλατφόρμα παραγωγής ισχυρών δονήσεων, που εφόσον εφαρμόζονταν σε ανθρώπινο οργανισμό, θα ήταν αβίωτες.

Advertisement

Καθόλη τη διάρκεια του βίντεο, το pick-up δεν απαλλάσσεται λεπτό από τον καμουφλαρισμένο μανδύα του, αν και είναι γνωστό πως θα έχει ανασχεδιασμένα LED φώτα, διαφοροποιημένες μπάρες στην καρότσα και πιο μοντέρνες ζάντες αλουμινίου.

Το Ranger που θα έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά ενδέχεται να κινείται από έναν Bi-turbo EcoBlue 2.000 κ.εκ., ενώ λίγο αργότερα δεν αποκλείεται να λανσαριστεί και μια plug-in υβριδική έκδοση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτροκίνητη και απόλυτα σπορ
Ford: Πιο έξυπνη εξάτμιση για πιο εύκολο off-roading
Μια ματιά στο νέο Ford Focus (video)