Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τιτανομαχία των hot hatches: Polo GTΙ vs i20 N vs Fiesta ST (+video)

Ελλάδα 7:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η τιτανομαχία των hot hatches: Polo GTΙ vs i20 N vs Fiesta ST (+video)

ΝΕΑ

Η τιτανομαχία των hot hatches: Polo GTΙ vs i20 N vs Fiesta ST (+video)

ΝΕΑ

Τα τρία «καυτά» supermini παίρνουν θέση στην ευθεία και «τρώγονται» για το ποιο θα δει πρώτο την καρό σημαία.

Advertisement
Advertisement

Ευέλικτα, με αξιοπρεπείς χώρους και σπορτίφ λουκ. Αυτό είναι το προφίλ των supermini που βιώνουν στιγμές δόξας στην ελληνική αγορά. Τα μικρά αυτοκίνητα, μάλιστα, μπορούν να γίνουν και άκρως συναρπαστικά, εφόσον υποβληθούν σε κάποιες επεμβάσεις που τους χαρίζουν σκληροπυρηνικό χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα Polo GTI και Ford Fiesta ST, δύο μοντέλα που ανέκαθεν συγκέντρωναν μεγάλη οπαδική βάση. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, η παντοκρατορία τους φαίνεται πως απειλείται, μέσω της δυναμικής έλευσης του νοτιοκορεατικού Hyundai i20 N.

Η συγκεκριμένη «τριπλέτα» βρέθηκε στα… χέρια των ανθρώπων του carwow, οι οποίοι «έστησαν» ένα σετ με «κόντρες» τόσο από στάση όσο με τα αυτοκίνητα εν κινήσει (στην αυτοκινητική αργκό γνωστές και ως «ρολαριστές»).

Advertisement
Advertisement

Στην πρώτη περίπτωση τις περισσότερες νίκες εξασφάλισε το Hyundai i20 Ν, το οποίο, βέβαια, δεν σταμάτησε να αισθάνεται την… ανάσα του αμερικανικού supermini. Στις εν κινήσει «μονομαχίες» το VW Polo GTI ύψωσε ανάστημα κατοχυρώνοντας δύο νίκες, με τα Fiesta ST και i20 N να μοιράζονται από μία.

Οι άνθρωποι του carwow διεξήγαγαν και ένα τεστ φρεναρίσματος, με κυρίαρχο το γερμανικό hot hatch και σχεδόν… ισόπαλους τους έτερους διαγωνιζόμενους. Σημειώνεται ότι το οδόστρωμα ήταν ιδιαίτερα βρεγμένο, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο των συμμετεχόντων.

Το Polo GTI κινείται από έναν 2λιτρο TSI των 200 PS/ 320 Nm, το Hyundai i20 N από έναν 4κύλινδρο τούρμπο 1.600άρη των 204 PS/ 275 Nm και το Ford Fiesta ST από έναν υπερτροφοδοτούμενο 1.500άρη των 200 PS/ 290 Nm.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Bugatti Chiron… κοντράρει μονοθέσιο της F1 (+video)
H Alfa Romeo Giulia GTAm κοντράρει την Porsche 911 GT3
Κόντρα «ομογάλακτων». Ποιος κερδίζει; (+video)

Advertisement