Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα έκδοση για το Ford Fiesta ST

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα έκδοση για το Ford Fiesta ST

ΝΕΑ

Νέα έκδοση για το Ford Fiesta ST

ΝΕΑ

Η Ford παρουσίασε μια νέα έκδοση, περιορισμένης παραγωγής, για το Fiesta ST προσφέροντας σε λίγους και καλούς τη δυνατότητα να αποκτήσουν τον πύραυλο τσέπης με μικρές αναβαθμίσεις στο στήσιμο και την εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Μόνο 500 αυτοκίνητα θα διατεθούν στη νέα έκδοση του Fiesta ST Edition που έχει βελτιώσεις στην ανάρτηση, στην εμφάνιση μέσα και έξω, ενώ έχει και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό.

Διατίθεται αποκλειστικά σε τρίθυρο αμάξωμα μόνο και διατίθεται από €29.873 στην αγορά της Βρετανίας, στην οποία θα διατεθούν τα 300 από τα 500 αυτοκίνητα. Η έκδοση ST Edition, έχει αναβαθμισμένη ανάρτηση και ξεχωριστό στιλ σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του Fiesta ST. Το ST Edition ξεχωρίζει από την αποκλειστική βαφή Azura Blue και τον γυαλιστερό μαύρο διαχύτη, την αεροτομή οροφής και τα λογότυπα ST. Έχει ζάντες αλουμινίου με διάμετρο 18 ιντσών και λόγω της διαδικασίας χύτευσης από την οποία προκύπτουν, εξοικονομούνται ούτε λίγο, ούτε πολύ, 8 κιλά από το συνολικό βάρος. Η ανάρτηση είναι η βελτιωμένη που είχαμε δει στην παλιότερη Performance Edition, που στα χαρακτηριστικά της ήταν τα coilovers καθώς και η δυνατότητα ρύθμισης της σκληρότητας στην απόσβεση.

Advertisement
Advertisement

Από την νέα ανάρτηση προκύπτει και το χαμήλωμα του αμαξώματος, κατά 15 χιλιοστά εμπρός και 10 πίσω. Το ST Edition γίνεται επίσης το πρώτο Fiesta που θα έχει το νέο τιμόνι Ford Performance, που έχουμε δει και στο μεγαλύτερο Focus ST, με το ειδικό κουμπί συντόμευσης για πρόσβαση στη λειτουργία οδήγησης Sport. Άλλες αναβαθμίσεις εσωτερικού χώρου περιλαμβάνουν επένδυση ταμπλό από ανθρακόνημα σε πολλά σημεία καθώς και μπλε εμφανείς ραφές κατά παραγγελία. Η ST Edition βασίζεται στην κορυφαία ST-3, η οποία περιλαμβάνει ως στάνταρ το προαιρετικό για τις υπόλοιπες εκδόσεις, Performance Pack, στο οποίο περιλαμβάνεται διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Quaife, shift light και launch control.

Ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων παραμένει αμετάβλητος σε σχέση με αυτόν των υπόλοιπων εκδόσεων του ST, με απόδοση 200 ίππων που φτάνουτν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Το αυτοκίνητο μπορεί να επιτύχει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 230 χλμ./ώρα.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Ford Fiesta με εκδόσεις για κάθε γούστο

Πρώτο teaser για το Ford Puma ST

Πρώτη δοκιμή: Ford Puma 1.0L Ecoboost 125ps Auto

Advertisement