Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Abarth F595: Με τεχνολογία από τη Formula 4

Ελλάδα 17:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Abarth F595: Με τεχνολογία από τη Formula 4

ΝΕΑ

Νέο Abarth F595: Με τεχνολογία από τη Formula 4

ΝΕΑ

Η Abarth παρουσιάζει μια ειδική σειρά που αποτίνει φόρο τιμής στο μονοθέσιο Formula Italia και κληρονομεί τεχνολογία από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Advertisement
Advertisement

Μια ειδική έκδοση με άρωμα Formula 4 παρουσίασε η Abarth. Ο λόγος για το F595 το οποίο κινείται από το μοτέρ που χρησιμοποιείται στους αγώνες του συγκεκριμένου θεσμού.

Πρόκειται για έναν κινητήρα 1,4 T-Jet προδιαγραφών Euro 6-D με στροφυλοσυμπιεστή της Garrett και βελτιστοποιημένο θάλαμο καύσης. Αποδίδονται 165 PS/230 Nm ροπής (από τις 2.250 σ.α.λ.), με την κίνηση να φτάνει στους τροχούς είτε μέσω μηχανικού είτε μέσω αυτόματου κιβωτίου (παρουσία paddles) που συνδράμουν στην επιτάχυνση του Abarth F595 στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δλ. (χειροκίνητο) και 7,4 δλ. (αυτόματο).

Advertisement
Advertisement

Χρώμα στη ζωή του οδηγού δίνει η εξάτμιση της Record Monza με κάθετες απολήξεις. Η ενεργή βαλβίδα της εξάτμισης ενεργοποιείται από ένα κουμπί στο ταμπλό, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ ενός πιο διακριτικού μπάσου ήχου, ή τον τυπικό βρυχηθμό της Abarth.

Σε επίπεδο εμφάνισης το μοντέλο προσφέρεται σε εκδόσεις hatchback και cabrio, με highlight τα στοιχεία σε χρώμα Rally Blue, όπως τα καλύμματα των καθρεπτών και τα εμπρός και πίσω αεροδυναμικά βοηθήματα. Οι μαύρες ματ ζάντες Sport των 17 ιντσών και φυσικά το λογότυπο F595 συμπληρώνουν την εικόνα.

Advertisement

Αντίστοιχα δυναμικό είναι και το εσωτερικό, με τον οδηγό να έχει την επιλογή μεταξύ των σπορ καθισμάτων της Abarth, ή την ακόμα πιο «ακραία» επιλογή των σχεδόν αγωνιστικών καθισμάτων της Sabelt.

Advertisement

Για την αλληλεπίδραση οδηγού και οχήματος φροντίζει το σύστημα πολυμέσων Uconnect με οθόνη 7” και δυνατότητα mirroring με κινητά μέσω των εφαρμογών Apple CarPlay και Android Auto.

Η επιθετική εμφάνιση μεταφράζεται και σε δυναμική συμπεριφορά για την οποία φροντίζουν τα αμορτισέρ της Koni (στον πίσω άξονα) με τεχνολογία FSD όπως και το προφίλ οδήγησης “Scorpion” που ακονίζει κινητήρα και τιμόνι. «Πυροσβεστικά» λειτουργεί το σύστημα πέδησης της Abarth που αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς με διάμετρο 294χλστ. εμπρός και 240χλστ. πίσω.

Advertisement

Σημειωτέον ότι το νέο Abarth F595 αποτίνει φόρο τιμής στην 50η επέτειο του μονοθεσίου Formula italia που σχεδίασε ο Carlo Abarth.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Abarth 595 Esseesse: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα ο πιο δηλητηριώδης σκορπιός (+τιμές)
Με 37 συμμετοχές η Ιταλική F4 Powered by Abarth (video)
Abarth 695 Esseesse: Μόνο για συλλέκτες (+video)