Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες ειδικές εκδόσεις για τη Lotus Exige Cup

Ελλάδα 22:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες ειδικές εκδόσεις για τη Lotus Exige Cup

ΝΕΑ

Νέες ειδικές εκδόσεις για τη Lotus Exige Cup

ΝΕΑ

Αφιερωμένες σε θρυλικούς οδηγούς της είναι οι δύο ειδικές εκδόσεις Celebration της Lotus Exige Cup που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Goodwood Festival of Speed.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη από τις νέες ειδικές εκδόσεις είναι η Exige Type 49 η οποία είναι αφιερωμένη στην 50η επέτειο της κατάκτησης του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών και Οδηγών της F1 με τον Graham Hill και την Lotus Type 49. Με αυτή την αφορμή επιλέχθηκε και η κόκκινη-χρυσή απόχρωση με τους ασημένιους καθρέπτες.

Στη δεύτερη έκδοση δόθηκε το όνομα Exige Type 79 θέλοντας να τιμήσει την 40η επέτειο της κατάκτησης του τίτλου Οδηγών και Κατασκευαστών από τον Mario Andretti και την Lotus. Και εδώ ο χρωματισμός είναι εμπνευσμένος από το νικητήριο μονοθέσιο και έχει σαν βάση τη μαύρη απόχρωση με χρυσές λεπτομέρειες.

Lotusexige4567654harpi640

Advertisement
Advertisement

Και οι δύο εκδόσεις έχουν σαν βάση την Exige Cup 430 με υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 3.5 λίτρων με 430 ίππους που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Για μείωση του βάρους πολλά από τα εξωτερικά τμήματα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα ενώ φυσικά για την εξασφάλιση του αντίστοιχα καθαρόαιμου οδηγικού χαρακτήρα έχουν τοποθετηθεί ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τριών δρόμων όπως και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές. Τέλος αναβαθμισμένα είναι τα φρένα που φέρουν την υπογραφή της AP Racing ενώ οι σφυρήλατοι τροχοί φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

Lotusexige4567654harpi640_1

Φυσικά αντίστοιχα εντυπωσιακές των προδιαγραφών είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 km/h να έρχεται σε μόλις 3,2’’ ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 km/h.

Advertisement

Οι δύο ειδικές εκδόσεις έχουν δημιουργηθεί από το τμήμα εξατομίκευσης Lotus Exclusive και δεν έχει προβλεφθεί να προσφέρονται στην γκάμα αν και θα υπάρχει η δυνατότητα οι πελάτες να διαμορφώσουν αντίστοιχες εκδόσεις.

Lotusexige4567654harpi640_2

Advertisement