Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το VW Taos

Ελλάδα 5:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το VW Taos

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το VW Taos

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H γερμανική μάρκα παρουσίασε ένα νέο SUV αποκλειστικά για την αγορά της Αμερικής, το οποίο έχει παρόμοιες διαστάσεις με το ευρωπαϊκό Tiguan.

Advertisement
Advertisement

Στη συνεχή επέκταση της οικογένειας των SUV προχωρά η Volkswagen, η οποία μόλις πρόσφατα προχώρησε στην αποκάλυψη ενός compact αυτοκινήτου ελεύθερου χρόνου αποκλειστικά προορισμένο για τις ΗΠΑ.

Ο λόγος για το Taos, το οποίο θα παράγεται στο εργοστάσιο της γερμανικής μάρκας στην περιοχή Πουέμπλα του Μεξικό και θα λανσαριστεί εντός του επόμενου καλοκαιριού (2021).

Αναλυτικότερα, πρόκειται για την αμερικανική εκδοχή του γνώριμου στους Ευρωπαίους πολίτες Tiguan, σε ελαφρώς μικρότερο μέγεθος. Ειδικότερα, φέρει μήκος 4,465 μ. (21 χιλιοστά μικρότερο του Tiguan), πλάτος 1.841 μ., ύψος 1,635 μ.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, είναι ευδιάκριτη η σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Volkswagen, με την επιθετική μάσκα και το επιθετικό design του καπό. Στις κορυφαίες εκδόσεις συναντώνται LED κεντρικοί προβολείς με ενσωματωμένο σύστημα προσαρμοζόμενου μπροστινού φωτισμού (AFS), καθώς και μια επιμήκης φωτεινή γραμμή που διαπερνά το λογότυπο της μάρκας. Τα «πλευρά» του μοντέλου είναι παρόμοια με του Tiguan, ενώ τα χρώματα αμαξώματος ανέρχονται σε οχτώ (8). Ως στάνταρ διατίθενται 17άρες ζάντες αλουμινίου, ενώ προαιρετικά υπάρχουν 18άρες και 19άρες, όπως και πανοραμική ηλιοροφή.

Οι αναφορές στο Tiguan αφθονούν και στο εσωτερικό. Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων χαρακτηρίζεται για τις «καθαρές» γραμμές, ενώ η digital οθόνη (8 ιντσών) του συστήματος Infotainment είναι ενσωματωμένη εντός του ταμπλό. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ενεργοποίηση του κινητήρα χωρίς κλειδί, διζωνικός κλιματισμός, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, ενώ οι πιο πλούσιες εκδόσεις εξοπλίζονται με ηχοσύστημα BeatsAudio 8 ηχείων και ατμοσφαιρικό κλιματισμό.

Advertisement

Επιπλέον, στη βασική έκδοση βρίσκουμε τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, Forward Collision Warning με Autonomous Braking (Front Assist), Active Blind Spot Monitor, Lane Keeping System (Lane Assist), Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Travel Assist και Emergency Assist.

Advertisement

Όσον αφορά την τροφοδότηση, για αυτή φροντίζει ο 4κύλινδρος turbo κινητήρας του 1,5 λίτρου απόδοσης 158 ίππων και 250 Nm ροπής, ο οποίος είναι ρυθμισμένος με φόντο την εξοικονόμηση καυσίμου. Η κίνηση τέλος στον μπροστινό άξονα μεταδίδεται μέσω ενός 8ταχυτου αυτοματου κιβωτίου, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις συνδυάζονται με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG).

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τρομαχτική επιτάχυνση από VW Touareg R (+video)

Το VW ID.4 γίνεται pick-up

Στην Ελλάδα το ηλεκτρικό VW ID.3 (τιμές)