Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νεαρός χάκερ τρολάρει και πάλι την Τesla

Ελλάδα 5:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νεαρός χάκερ τρολάρει και πάλι την Τesla

ΝΕΑ

Νεαρός χάκερ τρολάρει και πάλι την Τesla

ΝΕΑ

Ο 19χρονος Γερμανός χάκερ που είχε σπάσει τον κώδικα των Tesla μπαίνει πλέον στα e-mail των ιδιοκτητών τους.

Advertisement
Advertisement

Πριν λίγο καιρό είχε γίνει viral μία είδηση η οποία αφορούσε έναν νεαρό χάκερ από την Γερμανία, που είχε αποκτήσει πρόσβαση εξ αποστάσεως σε πολλά Tesla, καταφέρνοντας να σπάσει τον κώδικά τους.

Ο χάκερ αυτός επιστρέφει με μία νέα “ιδέα”. Μπαίνει πλέον στο e-mail των ιδιοκτητών Tesla και από εκεί τους ειδοποιεί ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Όλη η ιστορία ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες, όταν ο David Colombo ανακάλυψε ένα λάθος σε ένα κομμάτι του κώδικα των Τesla και κατάφερε να μπορεί να τα ελέγχει από μακριά, αποκτώντας πρόσβαση σε λειτουργίες όπως το άνοιγμα των θυρών ή το πάτημα της κόρνας.

Advertisement
Advertisement

Ψάχνοντας ακόμα περισσότερο και θέλοντας να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που είχε χακάρει, ανακάλυψε ένα ακόμα πρόβλημα στο ψηφιακό κλειδί των Tesla το οποίο του επέτρεπε να μάθει τα e-mail των ιδιοκτητών τους.

Η διαδικασία είναι πολύπλοκη αλλά τελικά ο Colombo κατάφερε να ανακτήσει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και να ειδοποιήσει μέσω αυτών τους κατόχους των Τesla για το πρόβλημα.

Advertisement

Ο νεαρός που κατάγεται από την πόλη Dinkelsbuhl της Γερμανίας, είπε ότι μοιράστηκε την ανακάλυψή του με την Tesla, οι μηχανικοί της οποίας δούλεψαν ώστε να το διορθώσουν και να μην εμφανιστεί και πάλι στο μέλλον.

Ο Colombo πάντως περιμένει κάποια ανταμοιβή από την Tesla για αυτή του την ανακάλυψη, με βάση ένα πρόγραμμα “bug bounty” που έχει η εταιρία για την εύρεση προβλημάτων στο software των αυτοκινήτων της από ιδιώτες.

Advertisement

Μάλιστα τρολάρισε για άλλη μια φορά την εταιρία λέγοντας ότι περιμένει πολλά περισσότερα χρήματα από αυτά που ξόδεψε σε καφέδες δουλεύοντας πάνω στο σπάσιμο του κώδικα επί δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aυτό είναι τελικά το Tesla Cybetruck; (+video)
Σας τη «σπάει» το Yoke της Tesla; Υπάρχει λύση!
Πώς θα προστατεύσετε το Tesla σας από τους χάκερς;