Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aυτό είναι τελικά το Tesla Cybetruck; (+video)

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aυτό είναι τελικά το Tesla Cybetruck; (+video)

ΝΕΑ

Aυτό είναι τελικά το Tesla Cybetruck; (+video)

ΝΕΑ

To Tesla Cybertrack φαίνεται ότι παίρνει τον δρόμο του για να βγει στην αγορά έχοντας ήδη καθυστερήσει αρκετά.

Advertisement
Advertisement

Πέρασαν κιόλας 3 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του Cybertruck, του pick-up της Tesla που παρουσίασε ο ίδιος ο Elon Musk και το οποίο όπως κάθε αυτοκίνητο της εταιρίας προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον.

Από τότε μέχρι σήμερα, το Cybertruck βρίσκεται κάπου μεταξύ σχεδιαστηρίου και δοκιμών, χωρίς να έχει καταφέρει να κάνει κάποιο σοβαρό βήμα προς την έναρξη της παραγωγής του. Προφανώς η έλλειψη ημιαγωγών, η γενικότερη δυσκολία στην αγορά, αλλά και τα νέα εργοστάσια της Tesla σε Γερμανία και Κίνα έχουν αποτελέσει εμπόδια στο να προχωρήσει η εξέλιξη του pick-up της Tesla.

Πρόσφατα όμως μερικές φωτογραφίες και ένα video δείχνουν το Cybetruck σε μία πιο προχωρημένη φάση που μοιάζει αρκετά κοντά σε έκδοση παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Από ότι βλέπουμε λείπουν οι πλευρικοί καθρέπτες κάτι που σημαίνει ότι ίσως υπάρχουν τελικά κάμερες στην θέση τους. Υπάρχει επίσης ο τεράστιος μονός υαλοκαθαριστήρας ο οποίος δεν είναι σίγουρο ότι θα φθάσει σε αυτή την μορφή στην παραγωγή.

Το σχέδιο παραμένει πολύ εντυπωσιακό και πρωτότυπο, με τις έντονες γωνίες και ακμές και τις τεράστιες επιφάνειες. Δεν υπάρχουν χειρολαβές για τις πόρτες, ενώ οι τροχοί είναι λίγο μικρότεροι, πιθανόν στις 33 ίντσες. Πάντως, παρά το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις εικόνες, το Cybertruck φαίνεται να καθυστερεί ακόμα και να πηγαίνει για επίσημη παρουσίαση μέσα στους πρώτους μήνες του 2023.

Τον Δεκέμβριο ο Musk είχε γράψει στο twitter ότι το Cybetruck θα διαθέτει 4 ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό, για άμεση απόκριση και μοναδικές εκτός δρόμου ικανότητες. Η αρχική ιδέα πάντως ήταν για δύο εκδόσεις, μία με δύο και μία με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, με το δεύτερο να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Μένει να δούμε τι από όλα αυτά θα ισχύσει τελικά, καθώς ο Musk γνωρίζει να παίζει στα δάχτυλα το παιχνίδι της δημοσιότητας, κάτι που επιτυγχάνει πολύ καλά και με το πολυσυζητημένο Cybertruck.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Tesla εξελίσσει και πιο μικρό Cybertruck;
Ο Elon Musk θα αποκαλύψει το μέλλον της Tesla
Πώς θα προστατεύσετε το Tesla σας από τους χάκερς;