Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα στοιχεία για την πολυαναμενόμενη Alfa Romeo Tonale

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα στοιχεία για την πολυαναμενόμενη Alfa Romeo Tonale

ΝΕΑ

Νέα στοιχεία για την πολυαναμενόμενη Alfa Romeo Tonale

ΝΕΑ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την άφιξη της Alfa Romeo Tonale, η οποία αναμένεται να προσφέρεται με μια πλήρη γκάμα κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Το τρίτο μέλος της θα καλωσορίσει η οικογένεια της Alfa Romeo μέσα στους πρώτους μήνες του 2022. Οι Giulia και Stelvio θα απολαμβάνουν την «παρέα» της πολυαναμενόμενης Tonale, η οποία θα δει το φως της δημοσιότητας, μετά από διαδοχικές αναβολές ελέω κορωνοϊού, αλλά και της «δυσαρέσκειας» του επικεφαλής της μάρκας, Jean-Philippe Imparato.

Μολονότι ήταν ήδη γνωστό ότι το επερχόμενο μικρομεσαίο SUV θα διατίθεται και σε plug-in υβριδική έκδοση (PHEV), πριν λίγες μέρες διέρρευσαν νέες πληροφορίες που ρίχνουν περισσότερο φως στο τοπίο.

Αυτές παρουσιάζονται από το πολωνικό περιοδικό Spiders Web Autoblog, χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται επίσημα από τους ανθρώπους του ιταλικού brand.

Advertisement
Advertisement

Η PHEV θα είναι η κορυφαία σε επίπεδο επιδόσεων, μιας και θα παράγει συνδυαστικά 240 ίππους. Οι συγκεκριμένες τιμές θα οφείλονται σε έναν 1.300αρη τούρμπο βενζινοκινητήρα των 180 PS, πλαισιωμένο από δυο ηλεκτροκινητήρες.

Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο κινητήριο σύνολο με αυτό του Jeep Compass 4xe, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Tonale βασίζεται στην πλατφόρμα του.

Advertisement

Βέβαια, αναμένονται και κάποιες διαφοροποιήσεις, μιας και αναμένεται μια μπαταρία με μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα από αυτή (11,4 kWh) του Compass, εκτοξεύοντας την αυτονομία στα 80 χλμ. –αντί των 50 που εξασφαλίζει το μοντέλο της Jeep.

Σύμφωνα, επίσης, με το περιοδικό, η γκάμα κινητήρων θα απαρτίζεται από έναν diesel 1.600 κ.εκ. των 130 ίππων, αλλά και turbo προτάσεις βενζίνης με 130 ή 160 ίππους και ήπια υβριδική τεχνολογία.

Advertisement

Τέλος, το μεταξόνιο της Tonale θα ανέρχεται σε 2.636 χλστ, το μήκος σε 4.528 χλστ., το πλάτος σε 1.835 χλστ. και το ύψος σε 1.604 χλστ.. Υπενθυμίζεται ότι το μεταξόνιο της Stelvio αντιστοιχεί σε 2.818 χλστ., το μήκος σε 4.687 χλστ., το πλάτος σε 1.903 χλστ. και το ύψος σε 1.604 χλστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Έρχεται η ηλεκτρική Giulia!
Η Alfa Romeo αποχαιρετά τους οδηγούς της
Alfa Romeo Giulia GTAm και BMW M3 Competition σε πίστα (+video)

Advertisement