Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα πλατφόρμα από την VW

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα πλατφόρμα από την VW

ΝΕΑ

Νέα πλατφόρμα από την VW

ΝΕΑ

Όπως έχει ανακοινώσει η VW, η νέα της πλατφόρμα MEB, που μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει χρησιμοποιηθεί σε 27 συνολικά μοντέλα του Γκρουπ (ανάμεσά τους και οχήματα των Audi, Skoda και Seat).

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ίσως τα πιο σημαντικά από τα νέα μοντέλα που θα είναι κατασκευασμένα επάνω στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, είναι η γκάμα των ηλεκτροκίνητων VW I.D. Όπως αναφέρουν στελέχη της γερμανικής εταιρείας, η πλατφόρμα MEB θα μπορεί να τοποθετηθεί σε ακόμα περισσότερα μοντέλα από ότι η ήδη υπάρχουσα MQB,  που χρησιμοποιείται για το 80% των αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα.

MEB-Ionity-1-768x489-chariatis-530

Λόγω της παραπάνω ευελιξίας, η MEB, θα μπορούσε να δώσει στην VW ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων ανταγωνιστών σε ότι αφορά την οικονομία κλίμακας. «Αυτή είναι μια πλατφόρμα για την παραγωγή ενός μεγάλου όγκου οχημάτων με τη χρήση κοινών εξαρτημάτων», δήλωσε ο Tino Fuhrmann, επικεφαλής της γκάμας των μοντέλων MEB, κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο εργοστάσιο της VW στη Δρέσδη. «Έχουμε μικρότερη ποικιλότητα από την MQB, ένα στοιχείο που χρειαζόμασταν».

Advertisement

volkswagenidconceptfamily-small-7739-chariatis-640

Μέχρι το τέλος του 2022, οι VW, Audi, Skoda και SEAT θα έχουν λανσάρει συνολικά 27 μοντέλα που θα βασίζονται στην MEB. Το VW Group υπολογίζει να κατασκευάσει περίπου δέκα εκατομμύρια αυτοκίνητα πάνω στην εν λόγω πλατφόρμα σε όλο τον κύκλο ζωής για την πρώτη γενιά αυτής της αρχιτεκτονικής.

Advertisement