Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα υβριδικά Renault Clio και Captur

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα υβριδικά Renault Clio και Captur

ΝΕΑ

Νέα υβριδικά Renault Clio και Captur

ΝΕΑ

Έφτασε η εποχή της “υβριδικοποίησης” και για τη Renault και χωρίς να χάνει καθόλου χρόνο παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα, Clio και Captur E-TECH, σε event στις Βρυξέλλες.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για τα νέα Clio και Captur, τα οποία φέρουν υβριδική “καρδιά” με 140 ίππους και 160 ίππους αντίστοιχα. Οι διαφορά τους είναι ότι το μικρό γαλλικό μοντέλο εξοπλίζεται με απλή υβριδική τεχνολογία, ενώ το crossover έχει τη δυνατότητα να μπει και στην πρίζα. Τα δύο “πράσινα” μοντέλα θα ξεκινήσουν τις πωλήσει μέσα στο 2020.

Renault Clio E-TECH 140 hp

Advertisement
Advertisement

To δημοφιλές γαλλικό supermini έρχεται με την παραδοσιακή υβριδική τεχνολογία και συνολικής απόδοσης 140 ίππων. Εξοπλίζεται με μπαταρία 1,2 kWh και σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να κινηθεί -έως και 80% του αστικού κύκλου- αποκλειστικά με ρεύμα. Το εργοστάσιο ανακοίνωσε ότι με τα πρότυπα δοκιμών WLTP οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι κάτω από 100 g/km. Στο πρόγραμμα all-electric ταξιδεύει ηλεκτρικά έως και τα 75 χλμ./ώρα πριν ξεκινήσει η λειτουργία του θερμικού κινητήρα. Αναφορικά με το τελευταίο, κάτω από το καπό υπάρχει ένας 4κύλινδρος 1.600άρης κινητήρας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι για την επιτάχυνση από τα 80 έως τα 120 χλμ./ώρα χρειάζεται 6,9 sec.

Renault Captur E-TECH Plug-in 160 hp

Advertisement

Στην περίπτωση του νέου υβριδικού Captur η μπαταρία έχει αυξηθεί (9,8 kWh και 400V), επιτρέποντας στο crossover να ταξιδέψει μέχρι και 50 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά και με ταχύτητα έως 135 χλμ./ώρα. Από την άλλη, μέσα στην πόλη υπόσχεται συνολικά 65 χιλιόμετρα με ρεύμα, ενώ στο πρόγραμμα Sport “ξεκλειδώνει” τις επιδόσεις και των τριών κινητήρων (θερμικός 1.6 και δύο ηλεκτροκινητήρες). Οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι πολύ χαμηλες (μόλις 32 g/km) και το εργοστάσιο ανακοινώνει μέση κατανάλωση μόνο 1,5 lt./100 km.

Advertisement

Advertisement