Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Skoda Enyaq iV οδηγεί το Tour de France (+video)

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Skoda Enyaq iV οδηγεί το Tour de France (+video)

Mobility

Το Skoda Enyaq iV οδηγεί το Tour de France (+video)

Mobility

Το Skoda Enyaq iV θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον «Γύρο της Γαλλίας» ως «κινητό κέντρο ελέγχου» για τον αλυτάρχη Christian Prudhomme και τους αγωνοδίκες.

Advertisement
Advertisement

Η Skoda είναι ο επίσημος συνεργάτης του μεγαλύτερου ποδηλατικού γεγονότος στον κόσμο από το 2004.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Πράγα, το νέο Skoda Enyaq iV, θα βρεθεί και πάλι το διεθνές προσκήνιο στην αρχή του Tour de France. Ο αλυτάρχης του αγώνα Christian Prudhomme θα χρησιμοποιεί το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda ως κύριο όχημα («Κόκκινο αυτοκίνητο») στη ειδική των 183 χιλιομέτρων από το Gap στο Privas. Τις επόμενες εβδομάδες, η νέα, ηλεκτρική ναυαρχίδα της Skoda θα συνοδεύσει τους ποδηλάτες σε δύο ακόμη διαδρομές και θα είναι εξοπλισμένη με ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένης τεχνολογίας για να εξασφαλίσει τον ομαλό συντονισμό του «Γύρου της Γαλλίας».


Το κόκκινο βαμμένο Enyaq iV διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή, έξι κεραίες, ειδικές σειρήνες, ψυγείο και ένα τελευταίας τεχνολογίας κέντρο επικοινωνίας και εντολών στο πίσω μέρος. Αυτός ο εξοπλισμός επιτρέπει τη μετάδοση πληροφοριών από και προς το όχημα και ο Christian Prudhomme μπορεί επίσης να δώσει οδηγίες και να οργανώσει την κίνηση στις διαδρομές μέσα από το Skoda. Θα μπορεί επίσης να διατηρεί την επαφή με τους κριτές του αγώνα και άλλα τουριστικά οχήματα και θα ανταλλάξει πληροφορίες μαζί τους σχετικά με την κατάσταση του.

Advertisement
Advertisement


Εκτός από την διαδρομή των 183 χιλιομέτρων από το Gap στο Privas, η νέα ναυαρχίδα της γκάμας των μοντέλων της Skoda θα συνοδεύσει επίσης τους ποδηλάτες στην ατομική δοκιμή χρόνου από το Lure έως το La Planche des Belles Filles και στην τελευταία διαδρομή των 122 χιλιομέτρων. Η ετάπ από το Mantes-la-Jolie στο Παρίσι, οδηγεί στον τερματισμό στην Avenue des Champs-Élysées αφού οι ποδηλάτες ολοκληρώσουν 21 ειδικές και συνολικά 3.470 χιλιόμετρα.


Στον φετινό «Γύρο της Γαλλίας» θα βρίσκονται 250 οχήματα Skoda, συμπεριλαμβανομένων 30 με το σήμα iV (plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά). Το Enyaq iV είναι μέρος ενός στόλου (περίπου 250 οχημάτων που παρέχει η Skoda στην οργάνωση του αγώνα κατά τη 17η δέσμευσή της ως επίσημος/κύριος συνεργάτης του Tour de France. Φέτος, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων, από την Τσεχία δίνει έμφαση στα θέματα της αειφορίας και της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Skoda υποστηρίζει την ποδηλασία

Advertisement

Εκτός από τη συμμετοχή της στο «Tour de France», η Skoda δραστηριοποιείται επίσης σε πολλές άλλες ποδηλατικές διοργανώσεις όπως: Tour of Spain («La Vuelta») και άλλους διεθνείς αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Υποστηρίζει επίσης πολλές εθνικές και διεθνείς δημοφιλείς αθλητικές εκδηλώσεις. Τα ποδήλατα και τα αξεσουάρ ποδηλάτων αποτελούν επίσης αναπόσπαστο μέρος της εκτεταμένης γκάμας της Skoda.

 

Advertisement