Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα, πιο φτηνή έκδοση για το Smart #1

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα, πιο φτηνή έκδοση για το Smart #1

ΝΕΑ

Νέα, πιο φτηνή έκδοση για το Smart #1

ΝΕΑ

Η εταιρεία λανσάρει μια πιο οικονομική έκδοση για το ηλεκτρικό SUV. Διαβάστε τι έκανε και πόσο κοστίζει στη Γερμανία…

Advertisement
Advertisement

Αυτό που γνωρίζαμε, έως τώρα, για το ηλεκτρικό SUV της Smart, ήταν πολύ συγκεκριμένο και πολύ ουσιαστικό.

Όλα τα Smart #1 διαθέτουν μπαταρία 66 kWh που προσφέρει αυτονομία έως και 420 km στον κύκλο WLTP για τα πισωκίνητα μοντέλα και 400 km στο τετρακίνητο Brabus.

Ομοίως, έχει διατηρηθεί κι ένα μέρος από το ύφος των τεχνικών προδιαγραφών, όπως ο τοποθετημένος στο πίσω μέρος κινητήρας που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς. Αυτό ισχύει στην περίπτωση των κανονικών εκδόσεων με μονό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 272 PS και 343 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Κάτι, πλέον έχει αλλάξει… Τι είναι αυτό; Ο εμπλουτισμός της γκάμας με μια βασική και πολύ πιο οικονομική έκδοση (Pro), η οποία για τη γερμανική αγορά ορίζεται στις 37.490 ευρώ. Για να ρίξει το κόστος, κατά περίπου 10.000 ευρώ από τις πλουσιότερες εκδόσεις, η Smart δεν «ακύρωσε» το πλούσιο εξοπλιστικό υπόβαθρο του αυτοκινήτου. Επέλεξε, όμως, να συρρικνώσει τη… μπαταρία, επιλέγοντας μια μικρότερης χωρητικότητας 49 kWh.

Έπρεπε να περιμένουμε περίπου τέσσερα χρόνια από τότε που η κινέζικη Geely εξαγόρασε το 50% της Smart και έγινε ισότιμος εταίρος με τη Mercedes-Benz. Και απ’ ότι φαίνεται άξιζε τον κόπο.

Advertisement

Με μήκος κοντά στα 4,3 m, το Smart #1 έχει αντίστοιχο μέγεθος με το MINI Countryman, έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές, ενώ μοιράζεται με το Volvo EX30 την ίδια πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα της Geely. Η σχεδιαστική ομάδα της Mercedes-Benz προσπάθησε με τολμηρά σχέδια και φωτεινά χρώματα να διατηρήσει το ανέμελο και νεανικό ύφος, με το οποίο γνωρίσαμε τη Smart.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το smart #1
Δείτε τι κλέβουν πλέον απο το αγαπημένο τους αυτοκίνητο
10+1 μοντέλα που σόκαραν την αγορά

Advertisement