Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα φώτα ημέρας «μεμβράνη» της Hella

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα φώτα ημέρας «μεμβράνη» της Hella

ΝΕΑ

Νέα φώτα ημέρας «μεμβράνη» της Hella

ΝΕΑ

H έκθεση τεχνολογίας CES αφορά όλους τους τομείς του αυτοκινήτου, μεταξύ των οποίων και τα φώτα του.

Advertisement
Advertisement

Η Hella, συμμετείχε στην εφετινή έκθεση CES στην οποία επέδειξε την καινούργια τεχνολογία φώτων για τα σύγχρονα αυτοκίνητα που ονομάζει «FlatLight». Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στέλεχος της εταιρείας σκοπός είναι η δημιουργία φώτων ημέρας τα οποία θα είναι μικρότερα σε διαστάσεις αλλά θα έχουν μεγαλύτερη ένταση και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Όπως έγινε γνωστό από τη Hella, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα εξελιχθεί περισσότερο εντός της χρονιάς και από το 2024 θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πίσω φώτα των μοντέλων παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία «FlatLight» εισάγει στην αυτοκινητοβιομηχανία τη χρήση μικρότερων σε διαστάσεις και επίπεδων φωτιστικών στοιχείων, καθένα από τα οποία δεν ξεπερνά σε μέγεθος τα 15 μικρά, δηλαδή είναι σημαντικά μικρότερα ακόμα και από έναν κόκκο αλατιού! Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το απαιτούμενο βάθος στα υπάρχοντα LED φώτα ημέρας φτάνει τα 4,0 εκατοστά.

Σύμφωνα με τη Hella, τα φώτα ημέρας που θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία «FlatLight» θα έχουν ύψος μόλις 5 χιλιοστά και μεγαλύτερη φωτεινότητα. Το γεγονός ότι θα είναι μικρότερων διαστάσεων θα δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στους σχεδιαστές των νέων μοντέλων να διαμορφώνουν το αμάξωμα -και συγκεκριμένα το εμπρός και το πίσω μέρος του- με τρόπο που θα εφαρμόζουν περισσότερες από τις ιδέες τους.

Τέλος, τα στελέχη της εταιρείας δηλώνουν ότι θα επεκτείνουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία και στους προβολείς LED του οχήματος. Έτσι, θεωρούν ότι από το 2025 και έπειτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καινούργια μοντέλα της πολυτελούς κατηγορίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ειδική έκθεση «The Speed of Light» στο μουσείο της Audi
Ηχοσυστήματα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας στα ηλεκτρικά
To Peugeot Inception Concept είναι εντυπωσιακό!