ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα BMW M2 Coupe (+video)

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα BMW M2 Coupe (+video)

ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα BMW M2 Coupe (+video)

ΝΕΑ

Νέα στοιχεία κάνουν λόγο για εκτόξευση της ισχύος στα 490 PS, την ίδια ώρα που συντηρούνται οι φήμες περί μιας ηλεκτρικής έκδοσης 1.360 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Αδειάζει σιγά-σιγά η κλεψύδρα για την αποκάλυψη της νέας BMW M2 Coupe, η οποία θα εφοδιάζεται με ακόμα περισσότερη ιπποδύναμη και θα είναι αυστηρά πισωκίνητη.

Η νέα M2 θα ξεχωρίζει… σαν τη μύγα μέσα στο γάλα από τις υπόλοιπες εκδόσεις της «2άρας», χάρη σε μια πληθώρα στιλιστικών στοιχείων που θα της προσδίδουν μια ιδιαίτερα αθλητική υπόσταση.

Συγκεκριμένα, αναμένονται ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες με ευμεγέθεις πλευρικές εισαγωγές αέρα, μεγάλες πλαϊνές ποδιές, αλλά και ένα επιβλητικό diffuser στο πίσω μέρος, το οποίο θα φιλοξενεί τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Το «παρών» θα δίνουν και τα “M” λογότυπα που θα φανερώνουν τις σπορ διαθέσεις της πανίσχυρης 2άρας.

Advertisement
Advertisement

Συγκριτικά με το τρέχον μοντέλο, η νέα BMW Μ2 Coupe θα έχει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και θα εμμένει στον fun-to-drive χαρακτήρα της, χωρίς να θυσιάζεται η άνεση στις καθημερινές μετακινήσεις.

Ακόμα, όπως έχει γίνει γνωστό, η M2 Coupe θα χρησιμοποιεί την πισωκίνητη πλατφόρμα CLAR της νέας 2άρας Coupe, με την ακαμψία να είναι βελτιωμένη κατά 40%.

Τη δυναμική του μοντέλου, επίσης, θα ενισχύουν τα φαρδύτερα μετατρόχια, οι μεγαλύτεροι τροχοί, οι βελτιωτικές επεμβάσεις στο σύστημα διεύθυνσης και ανάρτησης, αλλά και η άρτια αναλογία βάρους (50:50) ανάμεσα στους δύο άξονες.

Advertisement

Πηγή τροφοδότησης της νέας BMW M2 Coupe θα είναι ο 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά twin-turbo, με το οποίον συστηθήκαμε στις Χ3 M, X4 M, M3 και M4 Coupe. Κάποιες βελτιώσεις, ωστόσο, θα εκτοξεύσουν τις τιμές του, και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να αποδίδει έως και 490 PS, έναντι των 410 PS της υπάρχουσας M2 Competition.

Advertisement

Τέλος, οργιάζουν οι φήμες που θέλουν τη βαυαρική εταιρεία να αναπτύσσει και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση της M2, με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε τροχό) που συνδυαστικά θα παράγουν 1.360 ίππους και θα επιτρέπουν την ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 2,0 δλ.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, κατά την πλήρη αποκάλυψη της πολυαναμενόμενης, νέας BMW M2 Coupe.

Δείτε τη νέα BMW M2 Competition να κάνει βόλτες στο Nurburgring

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προ των πυλών η επετειακή BMW M4
Η BMW κάνει κινηματογράφο το πίσω κάθισμα
H BMW πέρασε την Mercedes-Benz λόγω… chip!